mar. ian. 26th, 2021

  Cele 12 000 de distribuiri în 24 de ore ale postării prin care s-a anunțat venirea românilor din Covasna, Harghita şi Mureș la București reprezintă o reacție importantă, menită cred eu să pună presiune măcar pe anumiti parlamentari ce se vor prezenta luni la vot în Camera Deputaților. Poate că această revoltă semnificativă oamenilor, deocamdată exprimată pe internet, nu-i va lăsa indiferenți, mai ales că Oficializarea limbii maghiare nu se va produce numai în cele trei județe din centrul țării, ci pe o arie nelimitată din cadrul teritoriului național, propunerea UDMR fiind aceea de a se elimina pragul de 20% a ponderii minorității pentru utilizarea limbii maghiare în prefecturi şi deconcentrate. 

Dan Tanasa explică pe larg acest mecanism pe blogul său. Mulțumim tuturor celor care au distribuit vestea, inclusiv paginilor de ştiri precum şi organizațiilor ce merg pe drumul Neamului Românesc! 

Până acum semnalele venite din teritoriu ne-au arătat că pe 28 iulie vom fi mulți la București, organizati, disciplinați, uniți în hotărârea noastră de a apăra statutul de unică limbă oficială a limbii române pe întreg teritoriul statului național unitar român.

Cu Dumnezeu înainte!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Mihai Tîrnoveanu

By Mihai Tîrnoveanu

Doctor stomatolog, jurnalist, președinte al Asociației "Calea Neamului", vicepreședinte al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Lasă un răspuns