Duminică, 29 iulie ora 17, Piața Constituției București. Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, umăr lângă umăr cu românii din Covasna, Harghita și Mureș!

   Șeful Frăției, Dan Ciprian Grajdeanu a anunțat mobilizarea pe toată linia în data de 29 iulie pentru a spune alături de noi un NU categoric Codului Administrativ, prin care limba maghiară devine limbă oficială în statul român! Organizatorii protestului, Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita  și Mureș  și Asociația Calea Neamului salută hotărârea Frăției Ortodoxe, având în această puternică organizație un partener de mare nădejde, mai ales la greu. 

Dragi prieteni de Drum din Frăție, brațele voastre oțelite de muncă vor ține din nou Steagul Tricolor pentru ca Inima Țării să rămână vie. Împreună am simțit lacrima amară din Vârghiș, Herculian, Doboșeni, genunchii noștri au sângerat pe asprul pământ al bisericilor martirizate. Am auzit cu toții vuietul târnăcoapelor păgâne ce s-au izbit odată în zidurile lor. Împreună am văzut ochii de jar stins ai fraților si surorilor noastre de acolo ce nu mai stiau a vorbi românește. Am stat laolaltă în jurul focului de la Zăbala  și i-am văzut  și îmbrățișat pe cei care încă mai luptă…  și steagurile lor tricolore suite în vârfurile celor mai înalți brazi le-am văzut. Suite acolo, să le ocrotească înălțimea Cerului de Luptători si Martiri. La Târgu-Secuiesc împreună umăr lângă umăr am fost când mulți nu ne-au vrut. Și-am ridicat din noroi Demnitatea Românească. Cenușa din suflet ne-au șters-o frații si surorile noastre din Târgu  și din sate ce ne-au primit în pridvorul bisericii lor cu pâine si sare. Ne-au pus la masa lor  și-n inima lor. În Catedrala de la Sfântu-Gheorghe ne-am rugat pentru Neam  și Tară  și Voievodului Mihai Viteazul i-am jurat că nu ne vom lăsa. La Odorheiu-Secuiesc i-am alinat împreună pe copilașii amărâți de români din orfelinat, la Hăghig v-am văzut durerea fericită din ochi când i-ați mângâiat pe bătrâni, la Băcel ați fost până la genunchi în noroaie pentru a-i face pe români măcar o fărâmă mai fericiți; iar la Ozun ați dăruit o casă altor români ce nu se lasă! Pentru cei cu jarul stins din ochi, pentru cei cu focul încă viu în vene, pentru ca brazii să nu se mai frângă, pentru zorii zilei de mâine tot împreună vom fi si la București. Cu Steagul  și cu Crucea!

Cu Dumnezeu înainte, frați si surori!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns