Replică la adversitatea publicației ȘANSA NEWS cu privire la “Pensionarea personalului didactic la vârsta de 57 ani pentru bărbați și respectiv 55 de ani pentru femei.”

   CATCHY și REPLICA ONLINE sunt până în prezent singurele publicații care au promovat inițiativa echipei noastre, drept pentru care le aducem mulţumirile noastre. Șansa News este o altă publicație care se alătură dezbaterilor din mediul online, însă dintr-o perspectivă poate mai folositoare.

  Apreciem interesul publicației Șansa News cu privire la “Pensionarea personalului didactic la vârsta de 57 ani pentru bărbați și respectiv 55 de ani pentru femei!”, inițiată de echipa noastră, inclusiv adverisatea față de dorința semnatarilor. Nu însă și lipsa de obiectivitate și deontologie profesională. De ce?

  1. Lipsa de informare. Federația EURO EDUCATION, are reprezentare nu doar națională, ci și internațională (caută filiale și departamente aici). EEF nu are parteneri din județul Buzău, ci doar susținători ai petiției cu care nu avem nici o legătura.
  2. Argumentele semnalate se adresează doar personalului didactic. Aspectele subliniate sunt evaziv tratate și adresate doar profesorilor, urmând ca dezbaterile pe acest proiect legislativ să se realizeze în ziua în care Ministerul Educației consideră ca fiind juste cererile profesorilor.
  3. Folosirea unor argumente subversive. Genul acesta de subminare a puterii unei instituții de educație e des cunoscută în presa românească și specifică jurnaliștilor care nu înțeleg actul educațional. Generalizarea exemplelor negative din sistem, nu explică cererea unor drepturi, așa cum fiecare categorie socială cere maximul posibil. E dreptul fiecăruia să ceară ce vrea și cât poate. Și, Slavă Domului, în România “cine poate, coate roade!”. 

  Cu toate acestea prețuim replica colegilor noștri ca fiind utilă cel puțin din perspectiva promovării media a unor cerințe, fie ele și nedrepte în mentalitatea majorității naționale.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns