sâm. ian. 16th, 2021

  În perioada 04-12 iulie 2018 am participat la proiectul european ERASMUS + KA1, la cursul de formare pentru lucrătorii de tineret „Youth Entrepreneurship în Rural Area”, organizat de Asociația „Amber Initiatives” din UK.

Evenimentul s-a desfășurat la Smolyan, Bulgaria .
Acest proiect a implicat 36 de lucrători de tineret din Uniunea Europeană, din Spania, Macedonia, Bulgaria , Letonia , Ungaria, România , UK și Italia.
Toți participanții au fost activi și motivați la acest curs de formare . 

Proiectul s-a axat pe dezvoltarea durabilă și pe posibilitatea utilizării durabile a mediului ca o resursă pentru întreprinderile de tineret din mediul rural. Proiectul a promovat idei de afaceri pentru tineri în comunitățile locale – ecoturism, bio-agricultură, dezvoltare comunitară proiecte și sate ecologice.
Proiectul a fost conceput în conformitate cu principiile educației non-formale și obiectivele principale ale proiectului și programului Erasmus +.

Conţinutul principal şi activităţile proiectului:

1 Activități de instruire și ateliere de lucru – Dezvoltare durabilă, Concepte de bază ale antreprenoriatului social, Gândire în proiectare: Instrumente de cercetare pe teren
2. Vizite de studiu la întreprinderile locale din regiunea Smolyan; pentru vizitele de studiu la întreprinderile mici din mediul ambiant din regiunea Smolyan, au fost alese întreprinderi care utilizează în mod durabil mediul ca sursă pentru afacerea lor în beneficiul comunității locale
3. Colectarea și împărtășirea bunelor practici din țările participanților
4. Activități practice – cercetare pe teren, colectarea și analiza datelor; întocmirea raportului; întâlnirea cu administrația locală; prezentând rezultatele cercetării.
Pe parcursul întregului proiect vizitele au fost intercalate cu ateliere și prezentările interactive care au avut rolul de a ajuta la învățarea prin practicarea competențelor reale legate de planificarea și implementarea ideilor de antreprenoriat social.

Obiectivele proiectului :
1.  Creșterea gradului de conștientizare a antreprenoriatului social și a întreprinderilor legate de mediu
2. Să ofere participanților ocazia de a face schimb de experiență și de expertiză în domeniul antreprenoriatului social și în lucrul cu tinerii cu mai puține oportunități.
3.  Dezvoltarea abilităților și competențelor antreprenoriale esențiale.Bulgaria
4.  Să ofere participanților instrumentele și metodele de creare, de deschidere și de funcționare a unei întreprinderi sociale.
5 Să exploreze modalități practice de utilizare a antreprenoriatului social pentru a ajunge, a implica și a încuraja tinerii migranți, refugiați, solicitanții de azil și promovarea valorilor fundamentale ale societății noastre printre ei.
6. Promovarea diversității, egalității și toleranței interculturale
Este foarte important să multiplicăm / să împărtășim , în comunitatea noastră locală , dar şi în mediul online, aceste evenimente organizate la nivel european!
Aceasta este doar opinia mea personală.
Acest articol nu se referă la poziția oficială a Consiliului Europei, Comisia Europeană.

de MARIANA LULACHE


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Departament corespondenti

By Departament corespondenti

Pentru toți corespondenții noștri / Contact: magazincritic2007@gmail.com

Lasă un răspuns