Dum. ian. 17th, 2021

   Solidaritate cu „Florile Zagonului,” cu domnul Marin Bălăcean din Zagon, jud. Covasna! Primarul Kiss Jozsef le cere socoteală românilor din Zagon care au participat la manifestarea din 29 iulie pentru limba română! Membrii ansamblului folcloric sunt „convocați” la primărie spre a fi trași la răspundere pentru drumul de la București, dar și pentru faptul că i-au întâmpinat, la intrarea în comună, pe tinerii unioniști din Marșul Centenarului. Marin Bălăcean a fost amenințat cu pierderea locului de muncă. Îi cerem cu fermitate domnului primar UDMR să înceteze orice presiune asupra românilor care au fost cu noi în capitala țării, care s-au manifestat pentru Libertatea de a fi Român. Acești frați ai noștri nu sunt singuri, suntem si vom fi cu toții alături de ei, scut în jurul lor!

  Reamintim faptul că în 29 iulie, atunci când am contestat Codul Administrativ, nu am manifestat împotriva etniei maghiare, ci am cerut un lucru firesc, stipulat si în Constituția României, anume ca limba română să rămână singura limbă oficială pe teritoriul statului român. Ce drept are un primar să amenințe, să ceară socoteală oamenilor care au participat la un protest legal, care si-au exprimat conform legilor statului român libertatea de expresie? Cu ce drept încearcă primarul Kiss Jozsef să-i intimideze pe acesti români? În funcție de evoluția lucrurilor vom lua măsurile ce se impun. Ne exprimăm în același timp nădejdea că apele se vor liniști si că domnul primar va da în cele din urmă dovadă de înțelepciune încetând ORICE presiune asupra fraților si surorilor noastre din Zagon. Dorim pace si o bună înțelegere cu etnia maghiară. Spunem în acelasi timp foarte ferm: nimeni să nu subestimeze solidaritatea românească. 

  Comentariile jignitoare la adresa etniei maghiare sau la adresa primarului din Zagon vor fi șterse iar utilizatorii blocați. Nu cu înjurături se duce o luptă, ci cu organizare, determinare și mai ales cu multă dragoste față de frații nostri români din Inima Țării. Cine nu întelege acest lucru elementar, să stea deoparte! 

Cu Dumnezeu înainte fraților!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Mihai Tîrnoveanu

By Mihai Tîrnoveanu

Doctor stomatolog, jurnalist, președinte al Asociației "Calea Neamului", vicepreședinte al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Lasă un răspuns