“Un fleac, ne-au ciuruit?” Propunerea “pensionării personalului didactic la vârsta de 57 ani pentru bărbați și respectiv 55 de ani pentru femei” este luată în zeflemea de clasa politică!

  Deşi iniţiativa părea ridicolă în ochii celor mai mulţi profesori, propunerea noastră a avut un impact neșteptat pentru echipa noastră! Proiectul privind “pensionarea personalului didactic la vârsta de 57 ani pentru bărbați și respectiv 55 de ani pentru femei” a aparținut Euro Education Federation și a venit în urma unor laborioase cercetări privind noile condiții socio-profesionale ale profesorilor. Cu excepția publicațiilor CATCHYREPLICA ONLINE și Șansa News, toată presa românească nu s-a sinchisit să aducă opiniei publice această propunere, indiferent de modul în care putea fi prezentată aceasta. Și de ce acest lucru? Probabil că argumentele semnalate se adresează doar personalului didactic iar aspectele subliniate sunt evaziv tratate și adresate doar profesorilor, urmând ca dezbaterile pe acest proiect legislativ să se realizeze în ziua în care Ministerul Educației consideră ca fiind juste cererile profesorilor. În plus, e dreptul fiecăruia să ceară ce vrea și cât poate. Și, Slavă Domului, în România „cine poate, coate roade!”. Fără îndoială că legea “pensiilor speciale” sau a subminării puterii justiției este o prioritate națională și “toate idioțeniile”, cum le numea un angajat al autorității centrale, nu necesită prea multă atenție. Și asta în condițiile în care această petiție este pe locul 7 la cele mai populare de pe internet. Nu-mi rămâne decât să felicit presa românescă pentru preocupările majore privind promovarea “drepturilor fundamentale ale omului și cetățeanului”. Și totuși,… nu vom renunța la această inițiativă legislativă decât în momentul în care clasa politică ne va obliga “democratic” să zicem celebra replică: “un fleac, ne-au ciuruit!”.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns