Pesta porcină – o gogoriță guvernamentală! “Pentru numele lui Dumnezeu, opriți crima și sabotajul agriculturii românești!”

  Nu întâmplător ironizam pe 4 august fenomenul “pestei porcine” când am avut prima intervenție contra acestei “gogorițe” guvernamentale! Ce scriam? “Ba găini, ba vaci, ba porci,… ce-o mai fi bun oare în România?! Credeți d-voastă dragi cititori că românii au avut timp să creadă directivele guvernamentale? Cum merge ceva în România care ar face concurență pieței europene, hop, apare și un focar de infecție care trebuie băgat neapărat în carantină, iar firma cu pricina falimentată. Bănuiesc că v-ați obișnuit cu interesul malilor corporații pentru sănătatea consumatorilor.” Iată că articolul Strigătul de DISPERARE al unui fermier: Pentru numele lui Dumnezeu, opriți crima și sabotajul agriculturii românești!”, scris în urmă cu două zile de Agrointel, confirmă încă o dată cele susținute de mine.

”• Porci uciși, peste 300.000 de capete de către ANSVSA, în contrapartidă cu 130.000 de mistreți existenți în țară. Întrebare: Merită afacerea? Unii păgubesc, alții se îmbogățesc.

• Încă din anul 2015 autoritățile au fost avertizate de pericolul pestei porcine africane de către Uniunea Europeană.

• Încă din anul 2016 am sesizat atât Președinția cât și Ministerul Agriculturii că vin porcii mistreți din Ucraina, bolnavi de pesta porcină africană, că îi vom scăpa de în Deltă și țara va fi condamnată. Această idee nu a avut niciun ecou și după un an și jumătate s-a întâmplat nenorocirea, o catastrofă națională.

• Cauza principală a pestei porcine africane o constituie mistrețul. În țara noastră pesta porcină africană a pătruns prin intermediul mistreților din Ucraina.

• Literatura de specialitate spune că această boală puternic infecțioasă creează, în 10 % din mistreți, forme de rezistență , astfel mistreți bolnavi sau trecuți prin boală răm’n purtători și eliminatori de virus peste 400 de zile.

• Rugăm organele de cercetare penală să se sesizeze din oficiu în vederea opririi sabotajului economic și a distrugerii industriei cărnii de porc, precum și tragerea la răspundere a guvernanților , care nu vor să facă demersurile necesare pentru începerea împușcarii, în totalitate, a mistreților. (În caz contrar ÎMPUȘCAȚI-NE PE NOI!, atât ne-a m-ai rămas. )

• În cazul de la Satu Mare am fost mințiți. Pesta porcină africană nu a fost introdusă prin alimente (mezeluri, carne etc.), vectorul principal fiind tot mistrețul provenit din Ucraina.

• Românii și-au înțărcat copii cu carne de porc! Iar dumneavoastră, domnilor guvernanți, doriți să ne luați și acest drept. Carnea de porc, care va fi importată va costa dublul prețului cărnii rom’nești de azi. Sperăm că organele de cercetare penală îi vor trage la răspundere pe toți acei vinovați de această catastrofă.

• A.N.S.V.S.A. nu a făcut altceva dec’t să omoare porcii domestici și să dezinfecteze focarul, în loc să reîntîmpine apariția focarelor, să creeze cordoane de protecție.

• Oare, soluțiile dezinfectante provin de la o anumită firmă (?!) ca în cazul gripei aviare.

• Pentru numele lui Dumnezeu, opriți crima și sabotajul agriculturii românești!”, susține Dimitrie Muscă, informează Agrointel.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

 

 

Lasă un răspuns