Fără prevenire (!!!), mi sa închis contul. Umilit, am pierdut mult timp pe calculator ca să aflu cauza. Apoi, am deschis un alt cont, dar nu am acces la pagina mea „Educația Complementară”. O muncă titanică în timp de cinci ani de zile am depus pentru o idee măreață din care trebuia să apară Paradigma nouă, o nouă Teorie socială, noul mod de viață al românilor. Teoria o construiam în discuții cu peste o mie din prietenii mei de pe Facebook. Acum, nu-i mai am. Nu am acces nici la paginile mele, nici la darea de seamă a Facebook-ului pentru banii mei irosiți pentru reclamă. Trist!
Trebuie să mărturisesc. La baza Teoriei Sociale noi stă Triada, un fundament științific echilibrat, 1-0-1, materialism-0-idealism, unde 0 e Sursa cunoașterii (în loc de materialismul pur, luat ca început al cunoașterii științifice). Prin această formulă, 1-0-1, (celulă a cunoașterii) îmi pot exprima și indignarea mea determinând poziția șefilor Facebook. E simplu: triadele, om-0-Dumnezeu; satan-0-Dumnezeu, sunt derivate ale Portalului cunoașterii: particular-0-general (om-0-zeu). În lumea omului, echilibrul om (particular)-0-satan (general), e prea activ. Loc în centru, 0, pentru Domnul e prea puțin, iar omul nu mai contează. „Generalul” Facebook (om-0-Facebook, 1-0-1) e singur pe câmpul său, 1, „UNITATE!”. Se vrea Atotputernic, unic. Asta e metodologia Facebook?

Dumnezeu niciodată nu-și „ucide” creatura sa (om-0-zeu), ci, o ia cu Sine pe cer. Îl înscrie în „Cartea Vieții”. Facebook cu un singur clic, însă, a izolat nu numai un om de creația sa, ci și câteva mii de fani ai lui, care așteaptă postări noi, fie ele postate nu chiar atât de frecvent (în perioada de vacanță) cum ar dori Facebook. Credeam, că și Facebook este o „Carte a Vieții”, dar iată, totul se șterge la dorința Lui. La un segment de informații, separat din oceanul imens al Cunoașterii, un lac îngrădit de Cineva (Facebook), accesul cu undița sa privată este dirijat nu numai ca formă, dar și ca conținut. Constat aici o manipulare a oamenilor la ordinul cuiva, o iluzie (evidențiată acum) a Libertății de exprimare dovedită prin actul de ștergere a contului personal din 2013, Victor Deleu. 

….. A fost un vis urât. Eu… fac abuz la Facebook. Vina „ștergerii” contului meu era numai a mea. Greșisem parola. Scuze, Facebook! Iertare!!! Cred și mai departe, prietene, că poți deveni „Carte a Vieții”. Lumea omului trebuie să fie duală. Ca cerul și pământul, ca luna și stelele. Nu numaidecât în forma acelei Cărți Biblice în care se scriu păcatele oamenilor, ci și în Cartea Faceebook. Ea nu poate fi „ștearsă”. Serverele Facebook trebuie păstrate veșnic. Universul e dual. „Cartea Vieții„ (divină) și Cartea Facebook (umană) pot coexista în stil integrat, contradictoriu și complementar (contradicție-0-complementaritate). Terțul este inclus. E sursa, 0, a cunoașterii noastre. A șterge un cont pe Facebook, însemnă a șterge un vis, o speranță, o parte din viață, un drept personal. Pe paginile Facebook, fiecare își scrie doleanțele, păcătuiește. Ele, se pot afla aici o eternitate. Depinde de politica Facebook. Uite, cât de dureros e să fii șters din ea! 

… Așadar, Noua Teorie Socială are șanse mari să fie formulată de români. Continuăm meditația pe teritoriul Facebook, grație Lui.

Victor Deleu 14.09.2018


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook 

Lasă un răspuns