Astăzi, celebra realizatoare a „Memorialului Durerii” împlinește o frumoasă vârstă!

   Acum câțva ani celebra realizatoare a „Memorialului Durerii”, LUCIA HOSSU LONGIN, spunea: „Aş fi vrut ca la Cotroceni să fie un profesor de istorie”. Toate acestea după ce un contestatar al legii antilegionare o învinovățea pentru lipsa de reacție la această opțiune politică. Reacționând la această acuzație stupidă, a răspuns: “Din mai multe motive, cel mai important fiind acela că această lege este, după opinia mea, un produs al unor minţi rătăcite, care, fără să le oblige nimeni, se întorc la o legislaţie stalinistă, represivă. Prima întrebare este: unde văd aceşti domni iniţiatori ai legii recrudescenţa fenomenelor fasciste, legionare, rasiste, în România?”

   Argumentele complete au fost scrise în Cotidianul și nu intenționez să le reamintesc. Suntem doar datori ca măcar la ziua de naștere să-i mulțumim pentru laboriasa sa operă care descrie cu demnitate lupta poporului român împotriva regimului comunist. Fără reportajele din serialul „Memorialul Durerii” de la TVR,  astăzi România avea probabil un alt curs istoric.  Astăzi împlinește frumoasa vârsta de 77 de ani. LA MULTĂ SĂNĂTATE Lucia Hossu-Longin!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns