O lămurire care văd că este încă necesară.

  În Constituție figurează acum noțiunea de “căsătorie între soți”. În Codul Civil este noțiunea de căsătorie între bărbat și femeie. Constituția va fi modificată la referendumul din 6-7 octombrie astfel încât să se menționeze clar că instituția Căsătoriei înseamnă unirea dintre un bărbat și o femeie. Prin această modificare adusă Constituției ne asigurăm că pe viitor Codul Civil nu va putea fi modificat de către Parlament, deoarece Codul Civil se supune Constituției. Dacă nu ne asigurăm în acest mod, este foarte posibil ca pe viitor Codul Civil să permită căsătoria între persoane de același sex, precum și posibilitatea ca aceste “cupluri” să adopte copii. 

Codul Civil poate fi schimbat foarte ușor de către partidele din Parlament, Constituția se poate schimba mult mai greu, fiind nevoie, ca si acum, de un referendum în acest sens. Referendumul este valabil dacă la el se prezintă un procent de 30% din totalul populaţiei cu drept de vot.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns