Cum operează online adepții anti-referendum de mai bine de o săptămână?

  De mai bine de o săptamână adepții anti-referendum fac o propagandă agresivă trimițând emailuri membrilor din listă, chiar dacă aceștia sunt doar potențiali colaboratori și nu împărtășesc ideologia lor. Proveniența acestor operatori online contează mai puțin, cert este că cei mai mulți dintre propagandiști nu sunt doar simplii voluntari cum se lasă să se înțelegă… Astăzi vă voi publica un astfel de mesaj trimis în urmă cu câteva zile, urmând ca în zilele următoare să mai dau publicității și altele. Concluziile le las în analiza domniilor voastre. Lecturare plăcută!

“~ Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, împreună cu peste 150,000 de donatori, construiesc primul spital de oncologie pediatrică și radioterapie. Este primul și singurul din România ultimilor 30 de ani. Mai jos vă transmitem mesajul Oanei referitor la referendumul din luna octombrie. ~

Dragă ____________________,

  În ultimii ani tot mai mulți tineri arabi, majoritatea născuți și crescuți în țări occidentale aderă la ISIS. Sunt manipulați și învătați că Dumnezeul lor vrea supremația religioasă a islamului în lume, că toate celelalte religii sunt rele și trebuie să dispară.

Acei tineri, mulți dintre ei bine educați, ajung prin manipulare și inducerea fricii, să creadă că așa le dictează Dumnezeul lor. Că în numele Lui trebuie să ucidă, să tortureze, să interzică drepturi, să umilească femei, să oblige copiii să lupte în războiul lor. Acei tineri sunt siguri că fac ceea ce Dumnezeu le cere, deși doar niște monștri, cu chip de om, folosesc numele lui Dumnezeu pentru a risipi ură și moarte.

În România, în numele Dumnezeului unora, ni se induce frica. Ni se spune ca vor veni homosexuali din toată lumea să ne ia copiii. Și culmea, noi, oameni cu capul pe umeri, cu conștiință și discernământ, ne oprim din viața noastră, din zbaterea noastră, din lupta noastră cu nedreptatea, prostia si hoția unor politicieni care ne fac viața grea, din strădania noastră de a-i învăța pe copiii noștri să fie buni, onești și toleranți. Ne oprim din toate astea și în numele unui Dumnezeu, ne ridicăm la luptă împotriva altor oameni. Ne ridicăm împotriva unor oameni pe care nu-i vedem, nu-i cunoaștem, nu ne-au făcut niciodată nimic rău, nu ne-au cerut niciodată nimic. Ridicăm piatra, noi, siguri fiind că Dumnezeu așa ne dictează. Acceptăm că Dumnezeu de azi vrea răul altora…

E poate momentul să ne oprim din toate și măcar o clipă să gândim dincolo de ce ni se flutură în față prin biserici, pe străzi, prin pliante. E momentul să privim înăuntrul nostru și să ne întrebăm pe noi înșine dacă Dumnezeul nostru ne-ar putea cere vreodată să facem rău, să urâm, să fim intoleranți și să decidem noi viața și soarta altora, doar pentru că sunt diferiți. 

Acest referendum este o perdea de fum. Nu aduce nimic bun pentru nimeni. Copiilor noștri nu le va fi bine. Cei 50.000 de copii abandonați nu vor avea o viață adevărată. Cei 100.000 de bolnavi de cancer nu vor avea brusc tratamente și condiții în spitale. Pacienții vor continua să moară din cauza infecțiilor din spitale. Va fi mai multă vrajbă, ură și frică, e singurul lucru pe care-l aduce acest referendum.

Homosexualii au existat și vor exista indiferent ce va fi să fie la referendum. Sunt oameni ca și noi, cu bune și rele. Ei azi nu se pot căsători în România, iar despre adopții nici măcar nu poate fi vorba, mai ales că și pentru o familie « tradițională » adopția este extrem de dificilă. Referendumul nu este despre homosexuali, nici despre adopții, nici despre copiii noștri. E despre ura pe care o poate sădi și de care câțiva penali au nevoie pentru a-și face jocurile și a scăpa de închisoare. Referendumul va valida nu familia tradițională, ci puterea penală.

Nu merg la referendum căci știu că niciodată Dumnezeu nu mi-ar cere să mă ridic împotriva altor oameni, doar pentru că găndesc și sunt altfel decât mine. Și sper că înțelepciunea va învinge, că oamenii nu se vor lăsa folosiți în numele lui Dumnezeu.

Voi afișa mesajul #stauacasa la poza mea de profil pe facebook. Dacă și tu crezi că acest mesaj trebuie promovat, te invit să folosești și tu chiar acum rama de profil creată de Declic împreună cu ilustratorul George Roșu.

Cu speranță,

Oana Gheorghiu
Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu au fondat în 2012 Asociația DARUIEȘTE VIAȚĂ, cu scopul de a continua, într-un mod profesional, misiunea începută în regim de voluntariat, dedicandu-se identificării de soluții care să crească șansele la viață ale bolnavilor de cancer din România. În imaginea de mai jos, Oana și Carmen sunt fotografiate pe șantierul spitalului de oncologie pediatrică pe care îl construiesc în prezent.”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns