Share
Cum se face boicotarea referendumului de mai bine de o săptămână?

Cum se face boicotarea referendumului de mai bine de o săptămână?

    Așa cum scriam și ieri, de mai bine de o săptamână adepții anti-referendum fac o propagandă agresivă trimițând emailuri membrilor din listă, chiar dacă aceștia sunt doar potențiali colaboratori și nu împărtășesc ideologia lor. Proveniența acestor operatori online contează mai puțin, cert este că cei mai mulți dintre propagandiști nu sunt doar simplii voluntari cum se lasă să se înțelegă… Astăzi vă voi publica un astfel de mesaj trimis în urmă cu câteva zile, urmând ca în zilele următoare să mai dau publicității și altele. Concluziile le las în analiza domniilor voastre. Lecturare plăcută!

  „În mai puțin de două săptămâni va avea loc referendumul pentru redefinirea căsătoriei în Constituție. Și vă spun sincer, pe măsură ce trec zilele, frica mea legată de acest moment se amplifică.

Mi-e frică de oamenii de bine care, în numele credinței, se simt îndreptățiți să-i desconsidere pe cei diferiți. 

Mi-e frică să văd cum umanitatea și diversitatea ei poate fi redusă în funcție de culoarea pielii, cui te închini sau pe cine iubești.

Mi-e frică să văd că oamenii au uitat că drepturile nu sunt negociabile prin referendum și nici iubirea nu se votează.

Mi-e frică să văd perdeaua groasă de fum care s-a lăsat peste problemele reale ale familiei, fie ea formată dintr-o mamă și un tată sau doar dintre o bunică și un nepot.

Mi-e frică de sărăcia care ne apasă și ne împovărează viitorul copiilor. 

Mi-e frică pentru că suntem îndemnați să căutăm vinovați acolo unde nu sunt de fapt.

Mi-e frică să văd cum oamenii politici reușesc să ne învrăjbească pentru a-și ascunde incompetența și faptele de corupție.

Mi-e frică de faptul că bisericile îi învață pe copii să urască și să judece, mai degrabă decât să ajute și să ierte.

Mi-e frică să văd cum ne întoarcem unii împotriva altora din nimic.

Mi-e frică să văd acest precedent periculos prin care majoritatea își impune, fără compasiune, voința asupra întregii societăți.

De la atâta ură pe care o văd în jurul meu, mi-e frică să merg la referendum. Nu vreau să legitimez un proces care nu e nici democratic, nici uman. 

Voi sta acasă la referendum și îl voi boicota. România mea nu e nici a urii, nici a stigmatizării și nici a corupților care ne distrag atenția. Țara pe care eu o numesc „acasă” e locul unde fiecare e liber să-și caute și să-și găsească fericirea.

Probabil că și ție, gânduri ca acestea nu-ți dau pace. Aș vrea să știu care e părerea ta și ce ai decis să faci de referendum. Dacă ai o opinie, mi-aș dori să știu care este aceasta. Alege, te rog, una din afirmațiile de mai jos care reprezintă cel mai bine ce crezi. Răspunzi și tu chiar acum? 

Cu încredere,
Roxana și echipa Declic”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Leave a Comment