Florentina TEACĂ: “Poveste din VOINEȘTII COVASNEI”

  Teacă1În pofida curentului general, mai apar și cărți normale pentru copii, care merg pe tradiția vechilor povești rostite de bunici. Autoarea, prietena noastră Florentina Teacă din Voineștii Covasnei, ne spune așa: ,,Mereu a existat la noi un Ilie care a trăit o copilărie frumoasă, care apoi a gustat din dulceața și din greul ciobăniei, care a luptat în vreun fel pentru românism, care a avut o viață zbuciumată si rodnică-asa suntem noi!”

Găsim astfel aici, personaje firești, lucru atât de rar întâlnit în cărțile din zilele noastre destinate celor mici, un moș Barbu, pe nepotul Ilie, cățeaua Ursa ce-i păzește pe toți de rele, căpitani viteji din oastea lui Mihai Vodă, personaje ce țes o narațiune menită a lega trecutul de prezent cu un fir neîntrerupt, acela al Neamului.

Felicitări Florentina, tu însăți, prin tot ce faci, ești o mărturie vie a continuității și demnității românești pe aceste meleaguri!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns