Share
Exclusiv! Hoții strigă hoții! Campania boicotării referendumului continuă!

Exclusiv! Hoții strigă hoții! Campania boicotării referendumului continuă!

  „Democrații progresiști” urlă și trâmbițează de la primele ore că se înmulțesc fraudele și delictele la secțiile de votare. Îmi propusesem să nu intervin, în ideea de a fi neutru față de evenimentele de astăzi. Nu vreau să contest realitatea celor susținute, ci doar să semnalez faptul că revenim ca în toate alegerile cu miză politică la sintagma „hoții strigă hoții”. Susținătorii LGBT, plătiți probabil cu „30 de arginți” în această campanie, vorbesc de „preoți care nu mai plecau din secții, polițiști care indicau deținuților cum să voteze  sau  de „observatori cărora nu li s-a permis accesul în secția de vot”.  Mai mult, BOR este acuzată că este încă în campanie și încalcă legislația în vigoare. Păi, să ne explice domniile lor cât de „democtatic” și legal este mesajul trimis unui cititor în jurul orei 17.00? Se înțelege evident că lista susținătorilor LGBT este foarte mare. Dacă tot e vorba de încalcare a legii, recomandăm autorităților locale cercetarea acestor infracțiuni. Probabil cei ce susțin boicotarea până la capăt vor zice că nu sunt susținători LGBT. Ca să contestăm această opinie îi întrebăm:

  • Câți bani au primit în campanie și care este proveniența finanțatorilor?
  • Dacă au doar interese politice, de ce nu luptă să aibă o constituție la fel de democratică (fără a crede că LGBT este un drept constituțional) ca în statele care-și respectă cultura și religiile naționale?
  • De ce n-au avut curajul să îndemne electoratul LGBT să voteze „NU?” Oare boicotarea votului nu este o scuză a ideologiei lor agnostice sau ateiste pe care vor s-o ascundă unei națiuni de peste 90% creștine?
  • Ce vor zice copiii lor dacă vor fi nevoiți să trăiască într-o țară majoritară LGBT, doar pentru că ei s-au opus din interese politice, financiare sau de altă natură?
  • Ce bucurie ar putea avea dacă copiii lor(datorită acestei lupte „democratice”), ar fi printre membrii activi ai acestei comunități?

AȘA SĂ LE AJUTE „DUMNEZEUL” LOR!

      Iată mesajul:

   «Noi, cei de la Declic, vom boicota acest referendum până la capăt. Credem că oamenii nu trebuie să fie complici la frauda lui Dragnea și nici la referendumul urii. Decizia finală de validare sau invalidare a referendumului aparține Curții Constituționale, după ce s-au verificat toate neregulile sesizate. Fiecare vot va cântări greu în balanța validării, indiferent de situația prezentată la închiderea urnelor.

Ca să înțelegeți de unde vine această convingere a noastră, trebuie să vă spun povestea unui alt boicot. Este vorba despre referendumul cianurii din Munții Apuseni pentru pornirea minei de la Roșia Montană. S-a întâmplat în 2012 în județul Alba și s-a organizat simultan cu alegerile parlamentare.

După ani de zile de muncă a echipei Salvați Roșia Montană, din care sunt mândru că încă fac parte, singura șansă a companiei miniere era să-și impună voința printr-un referendum tardiv și imoral. Reușisem să-i blocăm la toate aspectele care contau: opinia publică națională le era potrivnică, pierduseră cam toate procesele care contau și suficienți localnici erau mai convinși ca niciodată că nu își vor vinde proprietățile la “Gold” pentru nimic în lume.

Săptămâna dinainte de referendum a părut că nu se va sfârși vreodată. Mașinile de la “Gold” împărțeau cele mai consistente plase de motivat alegătorii: căciuli, veste, pixuri, brichete și ziare de propagandă. Bannere și afișe erau peste tot. Am văzut preoți care făceau campanie, am văzut profesori, primari, polițiști și oameni simpli convinși sincer că vor muri de foame cu toții dacă nu trece acest referendum și dacă implicit, nu se angajează la “Gold”.

Referendumul nu a fost validat pentru că, în ciuda freneziei puse în scenă, oamenii pur și simplu nu au mers la vot. A contat enorm și faptul că au fost peste 70 de observatori în secții, ceea ce i-a oprit să “mânărească votul”.

Din nou, ne aflăm în fața unui referendum imoral. Guvernul rămâne în continuare principalul vinovat pentru această perdea de fum. Ca și în cazul referendumului din Munții Apuseni s-a făcut, și de această dată, tot posibilul să nu existe piedici în calea validării. Nu s-a spus nicăieri de ce e nevoie de 2 zile de vot, de ce nu e utilizat sistemul de monitorizare pentru prevenirea fraudei sau de ce nu sunt camere video în secțiile de votare. Nu există nicio explicație rațională de ce nu se pun ștampile sau colante pe actul de identitate, de ce CNA a permis continuarea campaniei și în perioada referendumului sau de ce paza a fost redusă la secțiile de vot.

Așadar, dragi membri ai comunității Declic, regulile care stau la baza unui plebiscit popular sunt singurele care contează. Fără ele nu există nici democrație, nici legitimitate. Vă încurajez să vă gândiți bine la cum vă raportați la acest referendum. Duminică vor fi oameni care vor zice să ieșim cu toții la vot că suntem aproape de a fi atins oricum pragul. Sau să mergem dacă televiziunile anunță că s-a făcut cvorumul. Tratați toate aceste păreri cu spiritul critic cu care vă invit să tratați și fiecare mesaj de la Declic.

Ultimul cuvânt privind validarea referendumului îl va avea Curtea Constituțională. Până atunci, orice final este posibil. 

Boicot până la capăt,

Tudor Brădățan
Director Executiv Declic

PS: Alături de Funky Citizens și Expert Forum, participăm și noi la hot-lineul de asistență pentru referendum – 0800 080 200. Colega noastră Olga a auzit povești cu preoți care nu mai plecau din secții, polițiști care indicau deținuților cum să voteze, observatori cărora nu li s-a permis accesul în secția de vot. Dar a auzit și povești de bine, cu oameni care respectă regulile. Telefonul poate fi apelat atât de cei 841 de observatori independenți acreditați de organizațiile partenere FiecareVot.ro, cât și de către cetățenii care vor să se informeze sau să sesizeze nereguli.»


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Leave a Comment