Vino alături de noi pentru a cinsti memoria eroilor neamului, în ajunul Centenarului României Mari. Marcăm acest moment prin lansarea tabarelor de haiducie de nivel intermediar. În același timp, vom onora legenda eroului anticomunist Gogu Puiu, la 100 de ani de la nașterea acestuia.

ÎI invităm să ni se alature pe toți aceia care doresc să aprofundeze cunoștințele dobândite în primele noastre stagii, precum și pe cei care se simt pregătiți să înfrunte orice provocare.

  • UNDE: Câmpina, județul Prahova
  • CÂND: Vineri, 16 noiembrie – Duminică, 18 noiembrie
  • Ce vom face? 

NOMAD: dacă până acum, în taberele pe care le-am organizat a existat o zonă fixă de campament si de confort, de data aceasta vom fi nomazi, vom înnopta în locurile care ne asigură cel mai bun camuflaj, așa cum o făceau, în vremuri de combat si de prigoana, luptătorii anticomuniști. Marșurile nocturne sau topografia pe timp de noapte vor fi componente esențiale de această dată. 

AUTONOMIA ALIMENTARĂ: pentru că vom fi nomazi, nu vom mai avea un bucatar și logistica aferentă pentru a pregăti mâncare gătită, dar fiecare om va trebui sa poarte si sa gestioneze propria autonomie alimentara si la nevoie sa o imparta cu camarazii. Iar dacă rămânem fără hrană, vom urma exemplul rezistenților anticomuniști și vom căuta sprijinul anumitor localnici – capacitățile de negociere vor fi puse în joc. 

REZILIENȚA: de data aceasta ne vom testa cu adevărat limitele. Fiecare participant va putea să își evalueze capacitatea de gestiune a efortului, a consumului caloric și a echipamentului strict necesar. Temperaturile joase, eventualele intemperii, apariția unor inamici naturali sau umani ???? sunt elemente cu care ne vom confrunta, confruntări în urma cărora vom avea ocazia unei autoevaluări cât mai obiective asupra propriei reziliențe. 

TOPOGRAFIA TACTICĂ. Deplasările se vor face in baza unor considerente tactice, utilizând terenul ca principal aliat și evitând contactul cu zonele locuite sau practicate frecvent de oameni. Toți stagiarii își vor testa simțul orientării pe timp de zi și de noapte și vor putea aplica tehnicile învățate deja cu harta si busola. 

APLICAREA TEHNICILOR. Multitudinea tehnicilor utilizate în condițiile impuse de viața pe teren – tehnicile de prim ajutor, tehnicile operaționale și de autoapărare – vor fi de asemenea aplicate de fiecare participant în această experiență inedită.

COEZIUNEA DE GRUP: participanții vor face parte dintr-un întreg organic – grupul – și vor învăța să funcționeze ca parte integrantă a acestui întreg. 

AUTONOMIA DE AUTOAPĂRARE: marea majoritate a rezistenților anticomuniști era formată din oameni fără o pregătire militară sau fizică prealabilă, aspect de care vom ține cont pe toată durata stagiului. Vom vedea că a face parte dintr-o echipă, vigilența sau justa evaluare a amenințării sunt suficiente pentru a depăși cu bine o situație periculoasă. 

Pentru detalii si inscrieri, ne puteti contacta prin email la asociatia.gogupuiu@gmail.com

Va aşteptam!

Organizat de Asociaţia “Gogu Puiu şi Haiducii Dobrogei” şi REDUTA – Şcoala de Supravieţuire


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns