joi. feb. 25th, 2021

  Mai mulți părinți se organizează, pe rețelele de socializare, pentru a protesta față de cooptarea profesorilor din școlile românești în planul de reeducare a elevilor în sensul acceptării homosexualității drept un comportament normal. Așa s-a întâmplat și joi, 25 octombrie, în Piața Victoriei din Capitală, de la ora 13.00 precum și anterior la Predeal la ora 11.00

    „Vrem școli și spitale, nu politici homosexuale” sau „Fii dascăl, nu profosexual” sunt doar câteva dintre mesajele afișate de părinții și bunicii prezenți la eveniment.

  Reacția acestora a apărut după ce Asociația ACCEPT, organizație de promovare a intereselor homosexualilor, în colaborare cu Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) au anunțat că organizează, zilele acestea, la Predeal, proiectul ‘Parteneriat pentru Egalitatea Persoanelor LGBTI’, finanțat de Uniunea Europeană, potrivit comunicatului comun transmis de cele două organizații.

În cadrul acestuia, ACCEPT și CNCD invită ‘profesorii consilieri școlari’ să învețe cum să crească ‘capacitatea autorităților publice și a profesioniștilor din domeniul justiției, sănătății, educației și asistenței sociale de a relaționa cu petenți, pacienți, elevi, studenți, clienți care aparțin comunității LGBTI’, se menționează în comunicat.

‘În cadrul sesiunilor de formare, cursanții vor avea ocazia de a dezbate și de a aprofunda teme precum: informații de bază privind problematica LGBTI, istoria comunității din România, informații generale privind prevenirea și combaterea discriminării’, precizează ACCEPT și CNCD.

Deși sesiunea de la Predeal e dedicată unui grup de ’20 de profesori consilieri școlari’, proiectul general vizează reeducarea a 160 de specialiști, printre care judecători, procurori, avocați, profesori și consilieri școlari, asistenți sociali, psihologi și endocrinologi’, potrivit sursei citate.

Protestul de ieri din Piața Victoriei ca și cel de la Predeal a fost organizat de Frăția Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință, care  lansase un mesaj, în acest sens, pe Facebook.

de 


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

 

Florin Dobrescu

By Florin Dobrescu

Vicepreşedinte la Asociația "Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei", SECRETAR la Fundația "Ion Gavrila Ogoranu"

Lasă un răspuns