Noi sancţiuni americane împotriva Iranului!

   Administrața SUA anunță noi sancțiuni împotriva Iranului, numite de preşedintele Donald Trump ca fiind “cele mai puternice sancţiuni adoptate vreodată”. Ele vizează următoarele sectoare iraniene: transport maritim de mărfuri, energie, construirea de nave şi financiar. Aceste sancțiuni au ca obiectiv constrângerea Teheranului de a-și schimba comportamentul în relațiie cu SUA.

  «Ca parte a noii runde de măsuri, Casa Albă a avertizat clienţii Iranului că trebuie să îşi reducă achiziţiile de petrol la zero sau se vor confrunta cu penalităţi americane, deşi a emis scutiri de 180 de zile pentru opt “jurisdicţii”, care le vor permite să continue să importe petrol iranian. Preşedintele iranian Hassan Rohani s-a referit luni dimineaţă la noile sancţiuni într-un discurs la televiziunea de stat, afirmând că Iranul va continua să vândă petrol şi să încalce sancţiunile, transmite Epoch Times România. “America a dorit să reducă la zero vânzările de petrol ale Iranului… dar noi vom continua să ne vindem petrolul… să încălcăm sancţiunile”,» a precizat el.

Integral pe Epoch Times România


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook 

Lasă un răspuns