Share
Noi sancţiuni americane împotriva Iranului!

Noi sancţiuni americane împotriva Iranului!

   Administrața SUA anunță noi sancțiuni împotriva Iranului, numite de preşedintele Donald Trump ca fiind “cele mai puternice sancţiuni adoptate vreodată”. Ele vizează următoarele sectoare iraniene: transport maritim de mărfuri, energie, construirea de nave şi financiar. Aceste sancțiuni au ca obiectiv constrângerea Teheranului de a-și schimba comportamentul în relațiie cu SUA.

  «Ca parte a noii runde de măsuri, Casa Albă a avertizat clienţii Iranului că trebuie să îşi reducă achiziţiile de petrol la zero sau se vor confrunta cu penalităţi americane, deşi a emis scutiri de 180 de zile pentru opt “jurisdicţii”, care le vor permite să continue să importe petrol iranian. Preşedintele iranian Hassan Rohani s-a referit luni dimineaţă la noile sancţiuni într-un discurs la televiziunea de stat, afirmând că Iranul va continua să vândă petrol şi să încalce sancţiunile, transmite Epoch Times România. “America a dorit să reducă la zero vânzările de petrol ale Iranului… dar noi vom continua să ne vindem petrolul… să încălcăm sancţiunile”,» a precizat el.

Integral pe Epoch Times România


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook 

Leave a Comment