Lansare carte: “Tracii. Oameni, zei, războaie”

    Vă invităm la miercuri, 7 noiembrie 2018, ora 17.00 la Biblioteca Mitropolitană București din Strada Tache D. Ionescu, nr. 4,  unde va avea loc lansarea volumului “Tracii. Oameni, zei, războaie”, în prezența autorilor. 
***
   “Lucrarea de față poate fi încadrată în categoria numită uneori haute vulgarisation sau, într-un limbaj mai simplu, cu multe detalii științifice, dar într-un stil cât mai accesibil tuturor celor pasionați de istorie, în general, și de istoria tracilor, în particular.
O lucrare cum este aceasta, care dorește să abordeze credințele, mitologia și religia tracilor, trebuie să răspundă și altor întrebări:
  • când, unde și cum s-au format și răspândit tracii?
  • au avut tracii un sistem mitologic închegat?
  • au avut un sistem religios, cu alte cuvinte,au avut un sistem instituționalizat al sacralității?
  • cum s-a produs romanizarea tracilor și până la ce dată putem vorbi de traci în sens etnic, lingvistic și cultural?

Lucrarea pe care o propunem aici cititorilor, nu este un unicat în literatura de la noi, este însă prima și – deocamdată – singura care propune un dialog permanent între datele lingvisticii comparate, pe de o parte, și cele oferite de studierea textelor vechi, antice și postclasice, dar și a tradițiilor populare, a folclorului, pe de altă parte.

Este o lucrare interdisciplinară, în care abordării lingvisticii (Sorin Paliga) i se adaugă o abordare antropologică asupra mitologiei și credințelor traco-dacilor(Alexandra Comșa), precum și o abordare arheologică a relației dintre arme și lupte, pe de o parte, și lumea sacrului, pe de altă parte (Cătălin Borangic).
În acest fel, cititorii vor putea avea o privire de ansamblu asupra lumii tracilor, asupra credințelor și divinităților, asupra moștenirilor și supraviețuirilor acestei lumi străvechi.”

 Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns