Un erou român – 100 de ani de la Marea Unire!

  Turist Club Carpatic “cheamă pe toți iubitorii de munte (şi nu numai) să vină alături de noi, spre a ne aduce aminte marele ideal al romanilor: România Mare (!). Oricât (poate) şi-ar dori unii să uităm acest ideal sau oricare ar fi grijile noastre, noi nu trebuie să uităm acest înalt ideal și să încercam să purtăm în inimi acest frumos ideal. 

Așadar, vă invităm cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, la o acțiune dedicată eroilor din Primul Război Mondial, eroi ce au reușit să îndeplinească cel mai frumos şi mai înalt ideal al românilor: România Mare. 

Acțiunea se va desfăşura în zona Clăbucetul Taurului, muntele Azuga, loc unde s-au desfășurat mari bătălii cu forțele Austro Ungare şi germane. Pe scurt Bătălia de pe Valea Prahovei, cunoscută şi bătălia de la Predeal, a avut loc pentru a împiedica forțele Puterii Centrale (Austro-Ungaria şi Germania) să înainteze spre București.

TC Carpatic va ridica un mic monument în cinstea eroilor căzuți in acea zona dar mai ales unui anumit erou, menționat în Monitorul Oficial, nr 96 din 1918 (vă vom face cunoscută povestea lui în zilele ce urmează).”  Detalii despre program aici


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns