De la PARLAMENT la MINISTERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE! Cerere de audiență și solicitare scrisă privind “pensionarea personalului didactic”.

   La data de 5 noiembrie 2018, Federația EURO EDUCATION a făcut o solicitare scrisă președintelui Camerei Deputaților cu privire la propunerea legislativă a „pensionarii personalului didactic”. Solicitarea a fost făcută în urma inițiativei E.E.F. la data de 30 iunie 2018 pentru soluționarea legislativă privind „pensionarea personalului didactic la vârsta de 57 ani pentru bărbați și respectiv 55 de ani pentru femei”.  Această acțiune a profesorilor a fost mediatizată ulterior și de publicațiile  CATCHYREPLICA ONLINE și Șansa News. Se pare însă că domnul președinte al  Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, nu este impresionat de cei peste 14.850 de semnatari până la această oră. Contextul intern nefast și interesele majore ale programului guvernamental reprezintă principalele priorități în acest moment. De aceea, am hotărât să trecem la pasul doi al demersului nostru civic. Noul ministru al Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a primit în această seară o cerere pentru audiență legată de această inițiativă, dar și o solicitare scrisă privind doleanțele profesorilor. Reamitim colegilor că nu vom renunța niciodată la acestă propunere legislativă, chiar dacă nu va fi soluționată nici în următoarele zece mandate parlamentare!

  • Este o promisiune solemnă și un drept democratic!

  Argumentele (la această propunere legislativă) pot fi aduse și din partea reprezentanților celor peste 14850 de semnatari, câți sunt până la această dată. Potrivit comunicatului, echipa EEF cere ca acest proiect legislativ să fie programat pentru sedințele din anul acesta calendaristic. Vom revenii cu informații!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns