Eveniment cultural la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Sfântu-Gheorghe! Concursul de istorie, “Voievozii și Eroii Neamului Românesc” și expoziția “2000 de ani de Credință şi Istorie”

  Colegiul Național Mihai Viteazul din Sfântu-Gheorghe împreună cu Asociația Calea Neamului și maestrul Ştefan Csukat organizează în zilele de 22-23 noiembrie începând cu ora 9 expoziția, “2000 de ani de Credință şi Istorie” și concursul de istorie, “Voievozii și Eroii Neamului Românesc”. Cei mai buni elevi vor fi răsplătiți cu premii în cărţi şi diferite sume de bani din partea asociației Calea Neamului, precum şi cu daruri de suflet din partea sculptorului Ştefan Csukat care îşi va lansa cu această ocazie şi cartea, Povestea lemnului”, viața şi opera sa.

Asociația Calea Neamului mulțumește conducerii Colegiului Național Mihai Viteazul, cea mai mare unitate de învățământ cu predare în limba română din jud. Covasna pentru deschiderea acordată, în mod deosebit doamnei profesoare de istorie, director adjunct, Maria Băilă, precum şi bunului nostru prieten Ştefan Csukat din Huşi, artist sculptor, care de mai bine de jumătate de an a trudit cu migală şi talent pentru a aduce în fața tinerilor din Sfântu-Gheorghe aproximativ 100 de lucrări ce-i înfățișează pe marii oameni ai Neamului Românesc.

Fondurile pentru concursul de istorie şi pentru cheltuielile necesare expoziţiei se strâng în contul BRD: RO 62BRDE080SV52855930800, Asociaţia Calea Neamului. (pentru euro se adaugă la cont SWIFT BRDEROBU şi adresa băncii: Poienelor, nr 2, bl. 211, Braşov).

Orice efort al vostru contează pentru că tinerii din Sfântu Gheorghe să simtă sprijinul şi recunoștința noastră pentru interesul pe care ei îl acordă Istoriei Naționale în aceste timpuri în care această Istorie se vrea a fi ştearsă din memoria colectivă a poporului român. Să-i creștem pe copiii noștri cu Voievozii şi Eroii Tărâmului ce se întinde de la Nistru până la Tisa în minte şi suflet, pentru a rămâne vii ca popor în cadrul Neamului nemuritor!

Doamne ajută frați şi surori de credință şi luptă!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns