Construcția: Alba Iulia din Capitala României.

  Înaltă până la Duhul Strămoșilor, Coloană între Pământ și Cer, ocrotită de poporul drept credincios: Catedrala Mântuirii Neamului! Piatra de Temelie este jertfa celor care s-au mântuit în războaie, răscoale, în ocne, închisori și în munți, luptând pentru acest Tărâm ce se întinde de la Nistru până la Tisa. Fără puterea dată de acești Voievozi, Martiri și Luptători nu s-ar fi putut zidi nimic.

Un tânăr patriot din jud. Covasna mi-a spus că este Catedrala Unității Românilor… nu așa se cheamă, l-am corectat eu grăbit, dar în cl46847356_1690314744445720_4404028799251906560_n (1)ipa următoare mi-am dat seama că ar putea avea dreptate, s-ar putea numi și așa, căci în jurul Ei s-au adunat în Sfânta zi de duminică zeci de mii de oameni din toate provinciile istorice ale țării. Catedrala este și va fi până dincolo de Veac, Alba Iulia din Capitala României, locul în care sentimentul de acasă, de familie, l-am simțit din nou, la fel ca la Chișinău anul acesta pe 27 martie, la fel ca la Târgu-Secuiesc anul trecut de 1 Decembrie, când aproape în orice colț unde mă purtau pașii întâlneam prieteni, frați, pe unii cunoscându-i din viața reală, pe alții, din aceast loc virtual, având bucuria să-i văd în carne si oase, în duhul românesc ce ne leagă pentru eternitate. Din nou am avut certitudinea că nu este totul pierdut, că de acolo unde este mai greu, că de acolo unde vrășmașii lovesc cel mai crunt, de acolo ne putem ridica ca popor pe linia Neamului, acolo ne putem uni ținându-ne unii de alții pentru a nu cădea, așa cum frumos si bine spunea la Vârghiș, satul cu trei români, părintele Vasile: ne ținem unii de alții pentru a putea merge înainte. 

Catedrala este un astfel de loc, lovit, batjocorit, de cei fără de Cruce, la fel ca oricare Simbol al Neamului Românesc Etern. Agresiunea străinilor si înstrăinaților împotriva ei a fost si este cumplită, resurse enorme s-au investit în propaganda defăimării ei, s-a aruncat cu pietre în Ea, dar Hristos a rânduit ca pietrele să nască Ziduri, să nască Cetate. 

Poporul ce nu moare, rămânând în Neam, rostește, mărturisește, odată cu Mihai Eminescu, românul ce a înțeles Timpul, următorul Gând: ,,Biserica Ortodoxă este Maica Neamului Românesc”.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns