De 1 Decembrie cu Dumnezeu înainte la Odorheiu Secuiesc! Răspundem #Prezent!

  Sărbătorim în duhul Credinței și Faptei Ziua Națională alături de frații noștri din Inima Țării, acolo unde este mai mare nevoie de noi. Parohiile Ortodoxe din Odorheiu Secuiesc împreună cu Asociația Calea Neamului organizează manifestările civile dedicate Zilei Naționale, participând totodată la ceremonialul militar religios organizat de Garnizoana Militară la Monumentul Eroilor din acest municipiu. Alături de noi vor fi bunii noștri prieteni din Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe condusă de Dan Ciprian Grăjdeanu, acesta anuntând în acest sens o prezență numeroasă a fraților, precum și vrednici români din Târgu-Secuiesc, Mărtănuș, Brețcu, Iași, Bacău, București. 

Ne păstrăm așadar linia acțiunilor noastre. În 2015 și 2017 am fost la Târgu-Secuiesc, acolo unde românii sunt într-un procent de 6%; acum mergem la Odorheiu, municipiu al județului Harghita, unde frații noștri de sânge si credință reprezintă numai 2% din totalul populației acestui oraș. Nădăjduim că bucuria lor de a sărbători 1 Decembrie alături de alți români din țară, va fi mare, prezența noastră fiind pentru ei speranța că la 100 de ani de la Marea Unire, poporul român găsește totusi resurse a fi unit măcar acolo unde este mai greu, măcar acolo unde Steagul Tricolor se simte din toți rărunchii ca fiind un simbol Sfânt.

Participanții la manifestările Zilei Naționale se vor înscrie într-o disciplină desăvârșită, inclusiv pe parcursul procesiunii care se va desfășura prin oraș, păstrându-se în fiecare moment un caracter solemn.
A fi român este uneori greu, dar întotdeauna, atât de frumos!

Doamne ajută!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns