Atitudine şi Demnitate. Românii reacționează încă odată față de batjocorirea simbolurilor naționale!

  • Piesa ,,Nu chiar 1918”, scrisă de Szekely Csaba se joacă din nou la Teatrul ,,Andrei Mureșanu” din Sfântu-Gheorghe!

  Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș își va exprima de Ziua Unirii Principatelor Române, 24 ianuarie, dezacordul față de această nouă sfidare la adresa comunității românești din Sfântu-Gheorghe și nu numai. Participanții la manifestările zilei de 24 ianuarie se vor opri în jurul orei 10,30 în fața Teatrului ,,Andrei Mureșanu”, prinzându-se simbolic într-o Horă a Unirii în jurul valorilor identitare naționale pe care le vom apăra oriunde și oricând. Aceste simboluri nu se cade a fi demitizate, batjocorite sau minimalizate de către conducerea unui teatru ce s-a vrut a fi expresia comunității românești din Sfântu-Gheorghe, conducere care a găsit de cuviință să marcheze atât Ziua Națională a României, 1 Decembrie, cât și Ziua Unirii Principatelor Române, printr-un spectacol conceput de un scriitor maghiar, care pune într-o lumină defăimătoare poporul român şi Marea Unire de la 1918.

  Reamintesc faptul că, la 1 Decembrie 2018, grupul de români din Covasna, Calea Neamului și Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, care a sărbătorit Ziua Națională la Odorheiu-Secuiesc, s-a oprit și la Sfântu Gheorghe pentru a-și exprima protestul față de această piesă de teatru. Primăria Sfântu Gheorghe, condusă de UDMR, care se află în relații mai mult decât cordiale cu echipă ce conduce Teatrul ,,Andrei Mureșanu”, a cerut mai apoi anchetarea “capilor” acestui protest spontan, marea vină fiind aceea că am cântat cu toții în foaierul instituției de cultură, ce poartă numele lui Andrei Mureșanu, Imnul Național; culmea “tupeului”, chiar de Ziua Naţională a României.

Revenim în postările viitoare. Lupta continuă, mergem cu Dumnezeu. Înainte!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns