Share
Se apropie „primăvara popoarelor”?! Marine Le Pen critică multiculturalismul european!

Se apropie „primăvara popoarelor”?! Marine Le Pen critică multiculturalismul european!

    Marine Le Pen, lidera formațiunii naționaliste, Adunarea Națională, considerată de presa aservită politic de extremă dreapta, a denunțat luni, la Geneva, „o supunere față de multiculturalism, care a eșuat peste tot în Europa” .

  • Această atitudine reprezintă pentru „micul electorat naționalist” – un pas către o nouă „primăvară a popoarelor”:

  „Suntem europeni pentru că împărtășim moștenirea Ierusalimului și Romei, Atenei și Constantinopolului. Această moștenire ne definește și înscrie culturile noastre, diverse, în evoluție permanentă, în interiorul unei civilizații (…). Nu putem risipi această moștenire în numele unei supuneri față de multiculturalismul care a eșuat peste tot”, a declarat președinta Adunării Naționale (RN, fostul Front Național), în timpul unei conferințe organizate de fundația Spinoza la Geneva, deplasare neanunțată presei. „Peste tot în lume, societăţile multiculturale sunt cele mai violente, cele mai criminale, cele mai divizate împotriva lor înşile”, a apreciat lidera partidului de extremă dreaptă, potrivit discursului său publicat pe site-ul RN. Ea a citat în această privinţă Mexicul şi Brazilia unde, după cum a subliniat Le Pen, „numărul de omucideri este cel dintr-o ţară în război civil”, relatează Agerpres.

  De asemenea, „UE nu va fi decât într-un moment de confuzie şi dezordine dacă nu-şi va stabili frontiera externă”. „Este una dintre condiţiile bunei vecinătăţi strategice cu vecinii săi apropiaţi”, referindu-se probabil la Europa anilor 60-70, fosta CEE, când acordul economic dintre națiuni s-a dovedit mult mai viabil ca în zilele noastre. Critica a continuat cu: „preeminenţa individualismului radical, a economiei şi a pieţei, (…) care merge până la revenirea la vânzarea de fiinţe umane şi la sclavie, adevăratele nume ale traficului de migranţi care are loc în jurul Mării Mediterane”, transmite Agerpres.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Leave a Comment