Dacă n-au reușit să ne învingă-n războaie, ne-au cotropit pe timp de ”pace”.

  Trecând ieri, 9 mai, prin Pasul Buzăului ce traversează Carpații și încercând să-mi imaginez cât de mare a fost jertfa eroilor ce au luptat printre stâncile ascuțite precum colții și râpele amețitor de adânci, m-am gândit că Independența a fost întotdeauna cucerită în războaie și mai mereu pierdută de politicieni după ce războaiele s-au sfârșit. 

Eroi

Cerneala din mapele diplomaților și politrucilor, negocierile politice, compromisurile și trădările celor ce n-au mirosit praful de pușcă și n-au privit un camarad cum moare, adeseori au șters răbojurile Independenței scrise cu sânge și sudoare. Cimitirele Eroilor, știuți și neștiuți, au mai rămas ca peceți nemuritoare ale acelor Acte de Libertate întocmite direct pe front. Ce au făcut tranșeele au desfăcut parlamentele. Oștenii n-au încăput aproape niciodată în partidele lor. Au fost prea mari, prea colțuroși sau prea îndărătnici pentru a deprinde ”manierele fine” ale saloanelor și trădările din încărcarea cartușului unui stilou ticălos. Oștenii atunci când au voit a face Politica Cetății au fost închiși sau uciși de mai marii cetății… căci ei, Oștenii, cei chemați să încarce doar armele ce semnează Libertatea de a fi Român, sunt condamnați la moarte pe pământ.
”Poetul ca și soldatul/ nu are viață personală./ Viața lui personală este praf și pulbere”.
Cam atât despre Independență…

Mihai Tîrnoveanu


2% din impozitul pe salariu

  • Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a activităților EEF, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook 

Lasă un răspuns