Eroii fără autorizație

   Cine nu este în stare să-si apere morții, nu e capabil sa-i apere nici pe cei vii. În Valea Uzului nu mai este niciun om viu, doar un imens cimitir cu soldați de diferite naționalități din cele două Războaie. Dar acolo au loc numai soldații maghiari, românii nu mai încap; nu-i vrea UDMR. Vineri ar fi trebuit să mergem la Valea Uzului să depunem o coroană de flori pe mormitele eroilor români, cu prilejul inaugurării Memorialului dedicat soldaților români din Cimitirul Internațional al Eroilor. Nu mai are loc nicio inaugurare. Presiunile politice ale UDMR asupra guvernului si-au spus din nou cuvântul. Dacă pană mai ieri, primarul din Dărmănesti care a avut initiativa de a amplasa 52 de cruci si o Troiță în memoria militarilor români căzuti la datorie în cele două Războaie Mondiale, avea toate avizele necesare, fiind gata toate pregătirile pentru inaugurare, brusc, autorizațiile de cinstire a eroilor au căzut. In urma unei scrisori a presedintelui UDMR adresată primului ministru, prin care acesta atrage ATENȚIA că initiativa primarului român denigrează memoria soldaților maghiari, au început fărăîndoială să se înroșească telefoanele de la Guvern spre Dărmănești, jud. BACĂU, căci pentru cine nu stie, Dărmăneștiul este în Bacău, nici măcar în Covasna sau Harghita, iar Bacăul, precum Covasna si Harghita, se află în România, nu în Ungaria, spun asta în speranța că vor afla si doamnele, inclusiv domnii, de la Guvern. Cimitirul apartine conform actelor cadastrale comunei Dărmănesti, nu jud. Harghita, asa cum pretinde politica UDMR, Valea Uzului aflandu-se la granita dintre cele doua unităti administrative. Dar morții, morții totusi cui aparțin? Nu mai este voie să aparțină nimănui…căci iată, nu au autorizație nici de la UDMR, nici de la Guvern. Dar vedeți voi, dragi politicieni care ne tot chemați la vot, cei care-au murit pentru ca acest Pămant să poarte numele de România, nu au avut nevoie de autorizatie să lupte si să moară. Si apoi, cum mai puteați voi să vă împăunați în campanii electorale cu sloganul „mândri că suntem români” dacă nu erau ei, cei cărora voi astăzi le suprimați Memoria în urma unei simple scrisorele din partea unui partid-ong, de vreo 5 procente, umflate si alea de diverse interese, strategii, analize si mai ales de o mare, mare trădare?

Bolojan de la PNL dă jos statuia lui Mihai Viteazul, la fel cum a făcut si cu cea a lui Gojdu, (de cinci ani spune că o tot renovează), Dăncilă de la PSD sună la Dărmănești să-l cumințească pe primar, USR stă la pânda pentru putere să facă fix ce fac si ceilalți „adversari”…voi ați căpiat cu totul să ne tot cereți votul? Până când credeți că vom îndura toate aceste umilințe? Voi chiar credeți că românii vă vor suporta la nesfârșit?

Voi chiar credeți că acest popor nu va fi capabil în cele din urmă să genereze o adevărată alternativă politică care să vă măture prin ceea ce vă place vouă mai mult, adică prin VOT?

Mare e Dumnezeu!

 Mihai Tîrnoveanu


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?