Atunci când ne lăsăm copleşiţi de indiferentă instituţiilor statului în fata jertfei martirilor noştri, Dumnezeu, prin copiii Săi, ne aduce aminte că nădejdea vine de la cei mici. „Nu vă încredeţi în cei puternici, în fiii oamenilor, în care nu este izbăvire.” (Psalmul 145)

Am primit pe adresa de e-mail a Asociaţiei aceasta poezie compusă de o fetiţă de 13 ani. Poezie pe care nu a putut să o publice în revista şcolii din cauza unor cuvinte care deranjează. A fost sfătuită să înlocuiască acele cuvinte incorecte politic pentru că poezia să-i fie publicată. A refuzat, spunând că adevărul este mai important decât că numele şi poezia ei să apară în revista şcolii. Ne înclinăm în fata verticalităţii acestei micuţe!

Astfel, dăm startul unui concurs de poezie pentru copii şi adolescenţi.

Vă rugăm să trimiteţi pe adresa asociatia.gogupuiu@gmail.com poezii cu tematica inspirată din istoria recentă a României – rezistenţa anticomunistă, sfinţii închisorilor, perioada interbelică – compuse de copii cu vârste cuprinse între 13 – 18 ani (putem face excepţii pentru cei mai mici). Data limită la care pot fi trimise poeziile este 30 iunie.

Câştigătorii vor avea şansa să participe gratuit la următoarea tabăra de supravieţuire pentru copii şi adolescenţi.
Încurajaţi-vă copiii să îşi cunoască rădăcinile şi să îşi dezvolte creativitatea, pentru că orizonturile lor să se întindă dincolo de universul tehnologiei şi al relaţiilor impersonale pe care epoca modernă îl aşterne în faţa lor. 

Asociația „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei”


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook 

Lasă un răspuns