Cei care încă mai visează la autonomia unui așa zis ținut secuiesc, ar trebui să se trezească!

  Peste 5000 de oameni au venit din întreaga țară la Valea Uzului, în creierii munților, de Ziua Eroilor, în condițiile în care acțiunea de comemorare nu a fost anunțată mai deloc de nicio televiziune, popularizarea făcându-se doar pe internet. Imaginati-vă câți români s-ar mobiliza însă, dacă cineva, vreodată, ar avea proasta inspirație să declare vreo autonomie pe criterii etnice pe undeva. Sper să-și imagineze asta atât liderii UDMR, cât și politicienii din Ungaria care sunt în spatele lor și-i dirijează de la Budapesta. Românii nu vor permite niciodată ca trupul țării să fie din nou sfâșiat. S-a văzut asta la Valea Uzului. 

Pe 6 iunie, când grosul oamenilor din țară a ajuns la Dărmănești în jur de ora 16, deja la cimitirul Valea Uzului erau adunați foarte mulți localnici din Dărmănesti și Comănești, dar și destui români din celelalte județe. Din cauza coloanei imense de mașini, cei aproximativ 20 de km de drum forestier dintre Dărmănești și Valea Uzului, i-am făcut în mai bine de o oră. Când am ajuns, de la locul unde am putut parca mașinile, toată Valea fiind plină de microbuze, autobuze și mașini mici, am mai făcut câteva minute bune pe jos până la locul desfășurarii comemorării. Slujba religioasă de la Cimitirul Internațional al Eroilor începuse de puțin timp. Când ne-am uitat în spate, în zare se vedeau alte mașini care tot continuau să vină.

Liderii UDMR, președinții de consilii județene din Covasna și Harghita, cu toate resursele și mobilizarea lor, nu au putut scoate la așa zisul lanț uman mai mult de 200 persoane. Contramanifestația ilegală a UDMR a eșuat lamentabil, micul grup stând mai apoi pleoștit în ploaie, undeva pe la marginea pădurii. În cele din urmă nemaiputând probabil suferi priveliștea miilor de români și atmosfera creată de cântecele patriotice au plecat frumos spre casele lor. Cam asta s-a ales de programul pe care au vrut ei sa ni-l facă: praful și pulberea. Din nefericire au încă posibilitatea sa le facă partidelor politice care negociază cam orice, program. Nu însă și poporului român.

Mihai Tîrnoveanu


 2% din impozitul pe salariu

  • Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a activităților EEF, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?