Patriarhul Daniel îndeamnă la mobilizare pentru salvarea satului românesc

   Patriarhul Daniel a îndemnat la Palatul Patriarhiei, luni, 10 iunie, în deschiderea Conferinței Naționale „Unitate dogmatică și specific național în pictura bisericească”, la mobilizare pentru salvarea satului românesc, informează Basilica.

  „Nu trebuie să privim nostalgic şi cu acea așa-zisă pasivitate «mioritică», adeseori invocată”. „Să ne mobilizăm energic și responsabil întru salvarea satului românesc și a inestimabilului său patrimoniu, să unim rugăciunea cu acțiunea, solidaritatea și frățietatea cu voința de a ajuta în mod efectiv și eficient satul românesc”, a spus Preafericirea Sa.

  „În Anul omagial al satului românesc nu puţine sunt manifestările ştiinţifice şi culturale dedicate patrimoniului spiritual, material şi artistic pe care satul tradiţional îl oferă”. „În acest context, conferinţa cu tema Satul românesc, izvor de artă creştină, tradiţie şi continuitate etnică se constituie ca un reper aparte pe harta evenimentelor şi salutăm cu deosebit respect însăşi ideea de a aduce în centrul de interes valori patrimoniale speciale”. „Cele date de fondul de semne, simboluri, idei şi principii care definesc de veacuri spaţiul rustic românesc şi care devin cu o neştirbită continuitate suport al harului artiştilor aplecaţi cu devotament spre recuperarea, păstrarea şi promovarea spiritualităţii acestui neam”, a spus Valer Daniel Breaz, potrivit Radio Trinitas. Integral aici


2% din impozitul pe salariu

  • Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a activităților EEF, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns