Share
Asociația „Tradiția Militară” vine cu noi!

Asociația „Tradiția Militară” vine cu noi!

  Hai la Arcul de Triumf! 4 august, ora 17, la Marșul Românilor,
Piața Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Piața Victoriei. Sărbătorim Centenarul intrării Armatei Române în Budapesta şi al eliberării Ungariei de regimul bolșevic. 100 de ani de anticomunism!

Avem deosebita onoare ca Asociația Tradiția Militară, decorată de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu Medalia Omagială „Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri 1918-2018”, să participe în mod activ la manifestările organizate de Calea Neamului cu prilejul împlinirii a 100 de ani de când Armata Română a oprit printr-o impresionantă victorie militară expansiunea comunismului în Europa Centrală. 

Acești bravi români de la ,,Tradiția Militară” au misiunea de a reconstitui paginile de istorie glorioasă ale oștirilor Armatei Române, aducând în fața ochilor si în inimile noastre jertfa de luptă a bunicilor şi străbunicilor noștri pentru ca Pământul hărăzit de Dumnezeu Neamului Românesc să fie păstrat așa cum a fost Dat. 

Biserica, Armata şi Poporul sunt chemate să apere Moștenirea Neamului. Istoria a fost scrisă cu sânge; noi, cei din Generația acestor timpuri avem Datoria să nu o uităm, căci uitând-o uităm numele nostru de români. In 1919, pe lângă faptul că Armata Română a pus stavilă comunismului propagat de Uniunea Sovietică în centrul Europei, a reconfirmat şi Actul Marii Uniri de la 1918, nerecunosut de regimurile care s-au instaurat pe teritoriul Ungariei după dispariția Imperiului Austro-Ungar. În Transilvania trupele maghiare bolșevice atacau în mod constant atât avanposturile Armatei Române cât si populația civilă. De aceea, Campania Militară din 1919 a avut această dublă necesitate, de a înfrânge comunismul şi de a reconsfinți prin încă o faptă de arme, Unirea proclamată în 1 Decembrie 1918.

4 august, ora 17, ne vedem cu toții în Piața Charles de Gaulle pentru a porni în Marșul Românilor, Marșul Istoriei ce nu va fi uitată.

Doamne ajută!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook  

Leave a Comment