Hai la Arcul de Triumf! FRĂȚIA vine cu noi în Marșul Românilor din 4 august.

   Ora 17 adunarea în Piața Charles de Gaulle. Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe condusă de bunul și vechiul nostru prieten de nădejde Dan Ciprian Grajdeanu se va mobiliza pe toată linia pentru manifestările organizate de Calea Neamului cu prilejul împlinirii a 100 de ani de când Armata Română a intrat victorioasă în Budapesta eliberând Ungaria de regimul bolșevic. Trupele Armatei Române prin înfrângerea comunismului maghiar au oprit extinderea ciumei roșii în tot Centrul Europei si au consolidat în același timp Actul Marii Uniri de la 1918, reîntregirea României nefiind recunoscută de forțele politice de la Budapesta, armata maghiară atacând atât populația civilă din Ardeal cât și avanposturile militare românești. 

Participarea Frăției la evenimentele aniversare din 4 august vine ca un lucru firesc, Frăția Ortodoxă, asemenea Asociației Calea Neamului, având un pronunțat caracter anticomunist, împărtășind în același timp valorile eterne ale identității naționale românești. Am fost împreună cu oamenii Frăției în toate momentele noastre grele, vom fi și în această zi în care-i omagiem pe Eroii Armatei. Dar oare credeți că acum este ușor? În aceste zile ale timpurilor noastre în care se încearcă printr-o multitudine de canale ștergerea specificului nostru național, îngropându-se în uitare Istoria de Glorie a României, reafirmarea acestei Pagini de izbândă pe care au scris-o Țăranii în Opinci Militare în frunte cu Generalii lor, nu este un lucru tocmai simplu. Reperele, Simbolurile Istoriei care din păcate se regăsesc prea puțin în manualele școlare trebuie aduse, readuse, în Conștiința generațiilor din aceste vremuri. Pentru ce suntem noi pe acest Pământ brăzdat de râuri de apă și sânge, care este sensul drumului nostru de la Botez și până la Trecerea spre Cerul Strămoșilor ce au urcat lângă Hristos? Aceste întrebări își au răspunsurile în Istorie, în Calea Crucilor Sfinților, Martirilor și Eroilor, care este Calea Neamului Românesc, Coloana ce face legătura dintre Pământ și Cer. Pășind pe o treaptă din această Scară, noi cei de azi nu suntem singuri, pasul nostru este săltat de toate Oștirile acestui Tărâm; de avem Credință, umăr lângă umăr cu noi, vor fi Țăranii în Opinci și Generalii lor.

Doamne ajută frați și surori, ”Hai la Arcul de Triumf” al Istoriei Noastre Naționale!

de Mihai Tîrnoveanu


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns