Renașterea Gloriei. Aveți Nădejde, frați români!

    MTÎn războiul vremurilor noastre prin care se izbește nemilos în Conștiința Națională a poporului, subminându-se prin armele propagandei negre încrederea românilor în propriile forțe, aducem în Prezent Moștenirea Istoriei, exemplele de Biruință ale acestui Neam. Să nu uităm ce am fost, căci din nou vom putea fi iară. Acesta este sensul. În sângele nostru de români sunt resurse imense, paginile de Glorie ale Istoriei noastre o dovedesc. Lăsați în urmă păcatul deznădejdii. 

În data de 4 august am readus în Conștiința noastră Victoria Campaniei Militare de la 1919, prin care Armata Română a salvat întreg Centrul Europei de comunism, înfrângând ciuma roșie din Ungaria, Austria, Cehia și Slovacia. Am fost scutul Europei în calea bolșevismului rusesc, asa cum în timpurile de aur ale Evului Mediu Românesc am fost pavăză, prin marii nostri Voievozi, cotropirii Imperiului Otoman. Am fost, și cu ajutorul lui Dumnezeu putem fi și pe viitor, un popor Eroic. Acesta este sensul redescoperirii Istoriei noastre ce se vrea îngropată de ”standarde” și de manuale. Aveți încredere în voi, români, căci sunteți puternici, aveți în voi sânge de Eroi si Luptători!

Cu aceste gânduri am sărbătorit pe 4 august Centenarul intrării Armatei Române în Budapesta. La chemarea Asociației Calea Neamului au fost la București români din Covasna, Frația Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Liga Studenților Iasi, minunații copii ai Atelierelor de chitară din Rupea, Cristian și Făgăraș, coordonați de părintele Marius Demeter, corul Piatra Mare din Dobârlău, condus de Alexandru Gecse, grupul de studenți de la Facultatea de Teologie de la Sibiu, în frunte cu Părintele Sorin Dobre, care, împreună cu Părintele Emanuel Ganciu, a oficiat Parastasul pentru Eroii căzuți în 1919, tinerii din jurul lui Ștefan Niculae și Luis Bratu, români din Mircestii Noi de Vrancea, în frunte cu Tanta Stan de la filiala noastră Calea Neamului, din Deva, Galați, frați și surori din alte multe colturi ale Țării, bineînțeles şi din București. Roncea

Am avut deosebita onoare să-l avem în mijlocul nostru pe domnul General Radu Theodoru, o legendă vie a Oștirii Române, care prin discursul Domniei Sale de la Arcul de Triumf a înflăcărat întreaga asistență. 

Asociația Tradiția Militară condusă de domnul Mircea Stoica a fost prezentă printr-un emoționant moment de aducere aminte a exercițiilor militare specifice Armatei Române din Primul Război Mondial, Jurământul rostit la Arcul de Triumf fiind repetat de noi toți, prin glasul, dar mai ales prin bătăile inimilor noastre. 

Fraților, să fii român este greu, dar, așa cum am mai spus, întotdeauna este atât de frumos! 
Vă mulțumesc din adâncul sufletului meu tuturor celor care ați participat și susținut această acțiune românească. Îi mulțumesc lui Victor, lui Victor Roncea, care a avut extraordinara inițiativă de a sărbători această Pagină de Glorie a Neamului Românesc, a Armatei Române! 

Cu Dumnezeu înainte mergem în continuare, oricât de greu ne-ar fi. Va fi, fără îndoială, greu, dar nu ne vom lăsa.
Doamne ajută, frați și surori!

Foto: Victor RonceaMihaela AioneseiDaniela Rusu


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?