Vinovat că împreună cu frații și surorile mele am dăruit costume naționale, cadouri de Sfântu Nicolae și de Crăciun!

  Vinovat că împreună cu frații și surorile mele am dăruit costume naționale, cadouri de Sfântu Nicolae și de Crăciun precum și premii, copiilor români din Covasna și Harghita. 

  “Să-l sancționați pentru aceste fapte: instigare la ură rasială sau națională, propagandă naționalist-șovină, hărțuire, discriminare, tratament degradant”. Acestea sunt acuzațiile Fundației Szekler Monitor condusă de Arus Zsolt formulate pe baza ÎNTREGII mele activități practice și a 14 texte postate pe Facebook. Oare ce i-a deranjat mai tare? 

  Pe 27 august ora 10 mă voi prezenta la sediul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării în urma acestei reclamații, pentru a da socoteală pentru faptele și scrierile mele despre Valea Uzului, Codul Administrativ, Cheile Bicazului, fenomenul maghiarizării, precum și pentru ”marea greșeală” de a cita un fragment din articolul ,,Ecuilibrul” scris de Mihai Eminescu. 

  Situația este halucinantă, nu se petrece pe teritoriul unui stat străin condus de cine știe ce dictatură, ci la noi în țară. Cum poate să fie cineva judecat pentru activitățile românesti, pentru faptul că îșsi exprimă opinia și în scris despre anumite subiecte care preocupă o mare parte a opiniei publice din această țară? O bună parte din activitatea mea, a acțiunilor noastre comune de fapt, căci fără sprijinul vostru nu aș fi putut face nimic, a constat și în răsplătirea copiilor din Covasna și Harghita care sunt înscriși la secțiile, unitățile de învățământ cu predare în limba română, mulți dintre aceștia mergând deasemenea duminică de duminică la Biserica Ortodoxă. Este cumva greșit să ne arătăm recunostința față de acești tineri minunați? Este greșit să încurajăm, să sprijinim Identitatea Națională în Arcul Intracarpatic? Nu este! Nici Zsolt, nici CNCD, nu pot spune lucrul acesta! Nu mă voi dezvinovăți cu NIMIC, căci nu am de ce! Merg și voi merge în continuare ÎMPREUNĂ cu voi pe Calea Neamului, pe Calea cea grea, a Neamului Românesc. Am pornit pe ea de la vreo 17 ani, de când eram elev la Iași, cu mult înainte de a fi facebook care cică îmi șterge numele, cu mult înainte de Szekler Monitor și de CNCD. Nu mă voi opri. 

  “Nădejdea mea este Tatăl, Scăparea mea este Fiul, Acoperământul meu este Duhul Sfânt”. Mă simt onorat să vă ;tiu alături de mine, dragi prieteni, iar voi știti, că, împreună mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns