Simpozion memorial. Dan Puric la Brașov. Nevoia de eroi autentici: un eveniment dedicat Rezistenței anticomuniste.

Într-o vreme în care Istoria este arestată și eroii sunt condamnați din nou post-mortem, fabricându-se în loc „eroi” din colaboraționiști și călăi, se impune ca o datorie și o necesitate APELUL LA MEMORIE. NEVOIA DE EROI, eroi AUTENTICI, nu făcuți de agenții de publicitate din rațiuni politice, este inexorabilă într-o țară în care memoricidul lasă în urmă un vid lesne de umplut cu impostori.

“Cine controlează trecutul controlează viitorul, cine controlează prezentul controlează trecutul” spunea George Orwell. E o miză ce justifică războiul total împotriva Memoriei.

Ca în fiecare an, și în această toamnă vă propunem o reîntâlnire sub semnul efigiilor unor eroi precum NICOLAE PURCĂREA, TEOFIL MIJA, TRAIAN TRIFAN, PETRE BAICU, ION SAMOILĂ, ERICH TARTLER și alte figuri marcante ale luptei anticomuniste brașovene.

Vom avea alături pe actorul DAN PURIC, OCTAV BJOZA – președintele AFDPR, istoricul MARIUS OPREA și CORIOLAN BACIU, președintele Fundației Ogoranu.

O manifestare organizată la inițiativa Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, împreună cu Frăția Ortodoxă Sf Gheorghe, Asociația Aproapele Meu, Centrul Cultural La Noi Acasă, Asociația Tinerii din Ziua de Azi și alții.
Vă așteptăm cu drag!

Intrarea liberă.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns