Vom avea o Ripostă Românească!

La 30 de ani de la însângeratul Decembrie 89 și în pragul anului 2020, când se împlinesc 100 de ani de la Trianon, se încearcă din nou legiferarea autonomiei ”ținutului secuiesc”!
Dacă proiectul de lege pentru autonomia ”ținutului secuiesc” intră în dezbatere parlamentară, ieșim masiv în stradă și nu plecăm de acolo până nu se reglează odată, definitiv, problema aceasta, până când aceste pretenții teritoriale nu vor fi spulberate.
Agenția ungară MTI anunță în 18 decembrie că ,,Proiectul de statut al autonomiei Ţinutului Secuiesc a fost din nou înaintat Parlamentului României de cei doi deputaţi ai fracţiunii UDMR care au obţinut mandatul lor în culorile Partidului Civic Maghiar (PCM)”.
Se încearcă din nou așadar legiferarea în Parlament a autonomiei așa-zisului ținut secuiesc, care ar cuprinde integral județele Covasna și Harghita, precum și zone din Mureș, Alba, Bacău și Neamț; ne reamintim în acest sens și cu acest prilej de războiul hibrid ce are loc în zona Văii Uzului din Bacău și Cheile Bicazului din Neamț, nu mai vorbesc de Covasna, Harghita și Mureș. Agresiunile antiromânești se fac pe deplin simțite în tot Ardealul, extinzându-se treptat și spre Moldova. Reprezentanții politici ai minorității maghiare fac cap de pod al acestui război atipic în structurile legislative din Capitala Țării, tot frontul fiind coordonat de la Budapesta. La Est, Rusia ”veghează” în stilul caracteristic, fără sprijinul ei, întreaga politică a lui Viktor Orban fiind un simplu balon de săpun.
Hirado.hu, preia stirea MTI: ,,Într-un comunicat comun, Zsolt Biró şi József Kulcsár-Terza şi-au exprimat speranţa că – deşi până acum nu s-a putut discuta în fond cu reprezentanţii partidelor româneşti – va veni momentul în care se va produce o schimbare fundamentală în lupta pentru autonomie, astfel încât majoritatea va recunoaşte şi va accepta dreptul secuilor la autodeterminare.
Biroul de presă al PCM a dat de asemenea publicităţii un
comunicat referitor la proiectul de lege, potrivit căruia József
Kulcsár-Terza a fost mandatat de prezidiul naţional al partidului
pentru a depune din nou proiectul în cauză. Preşedintele PCM citat în comunicat, János Mezei a declarat: concetăţenii majoritari trebuie chemaţi la dialog, pentru ca aceştia să înţeleagă că, prin autonomie, comunitatea maghiară nu-şi revendică privilegii.
József Kulcsár-Terza a declarat agenţiei ungare de presă MTI:
proiectul depus a fost din nou cel elaborat de Consiliul Naţional
Secuiesc (CNS), el a fost însă completat cu un capitol privind
justiţia, după o consultare cu preşedintele CNS, Balázs Izsák.
Deputatul a afirmat că s-au consultat şi cu conducerea UDMR cu privire la depunerea proiectului, şi că UDMR le-a promis că le va susţine proiectul atât în cadrul comisiilor parlamentare, cât şi în dezbaterea în plen.
Zsolt Biró a precizat pentru agenţia MTI că au înaintat
proiectul de autonomie al CNS şi nu pe cel elaborat în comun de
UDMR şi PCM, pentru că în cazul acestuia din urmă există diferenţe de opinie cu privire la necesitatea unei revizuiri a constituţiei pentru ca proiectul să poată fi aprobat”.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns