La Mulți Ani! #Trianon 100 de ani, 2020!

Biruință vă urez dragi prieteni, să vă dea Dumnezeu Libertate!
Dați de pământ cu lanțurile, sfărâmați birourile (avertisment pentru Facebook, folosesc metafore, am conștiință și nu renunț la ea), faceți din picioarele scaunelor lor nefolositoare lance de Steag, închideți bibliotecile și scoateți cărțile în Stradă. Uitați toate normele vremurilor trecătoare, dați drumul la Cer.
Acestea toate nu sunt nici sfaturi, nici îndemnuri, nu vă dau ”povețe”, sunt sigur că sunteți sătui de ele; sunt doar gândurile mele către voi. Sunt cuvinte pe care mi le spun și mie însumi, să nu uit de ce sunt pe acest pământ al României binecuvântat de Dumnezeu cu Duh Sfânt, Apă, Munte, Câmpie și Aur; binecuvântat cu atâția Sfinți, Martiri, Eroi și Luptători, cu oameni ce nu s-au lăsat, ce nu au lăsat să piară acest Neam. Îmi spun și mie aceste cuvinte să nu uit că am o Datorie.
Avem sentimentul că fiecare început de an este ca o resetare a propriilor vieți; ne scuturăm de praful neîmplinirilor, dezamăgirilor, trădărilor, ipocriziilor, falsităților care inevitabil ne înconjoară. O luăm de la capăt. Din nou. Tragem aer în piept, cum zice Adriana, și pornim la drum. Din nou. Ador vorba asta.
Așa am făcut noi, ca popor, de mii de ani.
La Mulți Ani, dragi prieteni, vă urez Libertate, Libertatea de a fi Român!

Mihai Sorin Tîrnoveanu


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns