joi. feb. 25th, 2021

Mănăstirea nemțeană Paltin Petru-Vodă anunță că micul altar din paraclisul aflat în interiorul stăreției care a ars sâmbătă noapte nu a fost afectat de flăcări, obiectele de cult și veșmintele Sfintei Mese fiind intacte, a transmis Basilica.

Printr-o postare pe Facebook reprezentanții mănăstirii aduc mulțumiri celor ce au contribuit la stingerea flăcărilor și recuperarea bunurilor. De asemenea, maicile mulțumesc lui Dumnezeu pentru această încercare sperând să poată transforma „tot răul în mai bine”. Totodată, mănăstirea a lansat o colectă pentru refacerea acoperișului și mansardei care au fost distruse de flăcări.

În urma incendiului izbucnit sâmbătă, 5 ianuarie 2020, au fost distruse mansarda și acoperișul stăreției (aproximativ 500 mp) și au ars cărți, plante medicinale, mai multe obiecte de mobilier și de cult. Focul ar fi pornit de la coșul de fum neprotejat termic față de un material combustibil. Maicile de la Petru-Vodă se aflau la slujba de seară, astfel că nici o persoană nu a fost surprinsă de flăcări înăuntru. Integral pe: Basilica.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Departament media

By Departament media

O inițiativă civică fără personalitate juridică și independentă de orice partid politic. Contact: magazincritic2007@gmail.com

Lasă un răspuns