Joe Biden, victorios în Super-Marțea alegerilor primare la democrați!

Primele estimări arată că Joe Biden (77 de ani) este marele câștigător al Super Marței, ziua în care democrații din 14 mari state americane votează asupra candidatului pe care să-l trimită la Casa Albă, transmite Active News. Astfel, fostul vicepreședinte a câștigat opt state, Massachusetts, Minnesota, Oklahoma, Arkansas, Alabama, Tennessee, North Carolina și Virginia. în timp ce liderul provizoriu, Bernie Sanders, are cel puțin două state, Vermont și Colorado.

SUA: Joe Biden, victorios în Super-Marțea alegerilor primare la democrați

Sanders este creditat cu victoria și în statul California, de unde se vor trimite nu mai puțin de 415 delegați la convenția din iulie. Practic, „Super Marțea” decide 1300 din cei 1991 de delegați necesari pentru fi nominalizat drept candidat la Președinția SUA din partea Partidului Democrat, informează BBC. Este un comeback neașteptat pentru Biden după înfrângerea acestuia din New Hampshire. Intagral aici.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?