Donald Trump: „În America mor până la 70.000 de oameni pe an din cauza gripei comune și nimic nu e închis, viața și economia merg înainte. Gândiți-vă la asta!”

WASHINGTON, DC - FEBRUARY 16: U.S. President Donald Trump calls on a reporter during a news conference announcing Alexander Acosta as the new Labor Secretary nominee in the East Room at the White House on February 16, 2017 in Washington, DC. The announcement comes a day after Andrew Puzder withdrew his nomination. (Photo by Mario Tama/Getty Images)

Președintele S.U.A. Donald Trump a postat pe Twitter un mesaj în care sugerează că riscul pentru coronavirus pentru americani este mai „scăzut” decât se vehiculează, amintind că în America mor anual până la 70.000 de oameni din cauza gripei comune.

Postarea sa vine în contextul în care, conform presei americane, în SUA s-au înregistrat peste 500 de cazuri de persoane diagnosticate cu Covid-19. „Deci, anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune. Media anuală este între 27.000 și 70.000 de decese pe an. Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe. În acest moment, sunt confirmate 546 de cazuri de coronavirus, cu 22 de decese. Gândiți-vă la asta!”, a fost mesajul publicat pe Twitter de președintele american.

Trump mai spune că riscul îmbolnăvirii americanilor a fost supraestimat intenționat. ”Presa Fake News și partenerul lor, Partidul Democrat, fac totul pentru a inflama situația CoronaVirus, cu mult peste ceea ce faptele ar justifica”, a mai scris liderul S.U.A.

Alexandru Mihail 


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns