Primele efecte ale crizei! Automobile Dacia închide producția de la Mioveni și trimite 14.000 de angajați în șomaj tehnic. O decizie similară a fost anunțată deja de Ford Craiova, unde 6.000 de oameni au fost trimiși acasă.

Automobile Dacia închide temporar producția de la Mioveni și trimite 14.000 de angajați în șomaj tehnic, anunță Profit.ro. Potrivit sursei citate, decizia de închidere este valabilă în intervalul 19 martie – 5 aprilie și afectează cei peste 14.000 de angajați ai uzinelor de la Mioveni, unde funcționează mai multe unități de producție de automobile, motoare și cutii de viteze. 

Automobile Dacia închide producția de la Mioveni și trimite 14.000 de angajați în șomaj tehnic. O decizie similară a fost anunțată deja de Ford Craiova, unde 6.000 de oameni au fost trimiși acasă

“De mâine dimineață de la ora 7.00, până pe data de 5 aprilie toți angajații vor intra în șomaj tehnic. Așa se numește, șomaj tehnic, și toată lumea va fi plătită conform contractului colectiv de muncă cu 85%. Alte companii au alte contracte, noi, la Dacia așa avem prevăzut. Măsura a fost luată pentru protejarea angajaților. După 5 aprilie vom vedea, noi suntem în contact permanent.”, a declarat pentru Profit.ro Ion Iordache, lider de sindicat la uzina Dacia din Mioveni. 

Compania nu a făcut încă niciun anunț oficial. De asemenea, Ford România trimite 6.000 de angajați în șomaj tehnic tot între 19 martie și 5 aprilie, interval în care vor încasa doar 78% din salariu, transmite Active News.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns