Disputa despre Covid-19 a cuprins China și SUA. Beijing-ul neagă că a exportat epidemia de coronavirus și învinuiește Washingtonul de imbolnăviri (traducere din limba engleză)

Sintagma ,,Fabricat în China” nu a fost niciodată mai controversată. Săptămâna aceasta, o dispută diplomatică importantă a izbucnit când Washington-ul a acuzat Beijing-ul că a exportat epidemia Covid-19. Miercuri, Consilierul de Securitate Națională Robert O’Brien s-a alăturat disputei când a insistat asupra faptului că acest virus este marcă chinezească. „Acest virus nu a avut originea în Statele Unite, a avut originea în Wuhan”, a spus el la ,,Heritage Foundation” , un institut cu sediul în capitala SUA, transmite Active News.

Disputa despre Covid-19 a cuprins China și SUA. Beijing-ul neagă că a exportat epidemia de coronavirus și învinuiește Washingtonul de imbolnăviri (traducere din limba engleză)

„Din păcate, în loc să folosească cele mai bune practici, acest focar din Wuhan a fost mușamalizat”, a adăugat O’Brien.
Douăzeci și patru de ore mai târziu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Zhao Lijian, a reactionat sugerând că armata americană ar fi putut aduce boala mortală în China.

Fără a aduce vreo dovadă, el a postat un videoclip al lui Robert Redfield, Directorul Centrelor Americane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, care depune mărturie înaintea Congresului.
Întrebat dacă s-ar putea să fi existat decese cauzate de gripă care ar fi fost rezultatul Covid-19, Redfield a răspuns: „De fapt, unele cazuri au fost diagnosticate în acest fel în Statele Unite astăzi”. Integral aici


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?