UN TEST PICAT.. CU BRIO!

În România se plânge lumea că s-a limitat la o sută numărul credincioșilor participanți la o Sfântă Liturghie, dar în mii de sate românești abia de se mai vedeau până acum câțiva bătrâni duminica la slujbă.. Iarăși se face mare tam tam pentru slujirea Sfintei Liturghii afară, în aer liber.. Ce este mai frumos de atât, oare, să privești spre cer atunci când rostești cuvintele: “Tatăl nostru CARE EȘTI ÎN CERURI”?.. Bine că se poate sluji și așa, uitați, în Italia nu poți ieși în curtea bisericii ca să slujești Sfânta Liturghie.. Nu cumva am devenit un neam de plângăcioși “de la vlădică până la opincă”?.. Am impresia că suntem o generație de creștini comozi și alintați, care au cunoscut greul numai din vechile cronici ale Bisericii, dar care atunci când trebuie să renunțe la ceva, cât de mărunt, din comoditatea lor, încep să se vaiete în gura mare..

Și mă întreb eu: dacă ți se pare prigoană asta, frate, să participi la Sfânta Liturghie în curtea bisericii, ce vei face atunci când va trebui să alegi între pâine și Cruce?.. Dacă a sta la un metru distanță de consăteanul tău la Sfânta Slujbă îți creează impresia de creștin persecutat, oare ce vei face când îți vor pune gâtul pe butuc, întrebându-te dacă te lepezi de Hristos?.. O generație de alintați, o generație căzută la examen înainte de a-l susține, o generație care a pierdut războiul înainte de a-l începe cu adevărat.. Biserica este “prigonită”? Nu, Biserica este pusă la o mică probă înaintea marilor prigoane care vor veni asupra ei! Dar să ne dea de gândit situația de acum, adică văicărelile acestea necontenite pentru câteva fleacuri neînsemnate: nu suntem pregătiți de o prigoană adevărată. Un test ușor, picat de toți. Este cazul să trecem la antrenamente, fraților. Dacă nu, va fi vai și amar de noi.. Dumnezeu să ne trezească acum, în al unsprezecelea ceas.

Preotul Sorin Croitoru de la Mantova (Italia)


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?