Nu renunțați să mergeți Duminica la ,,Maica spirituală a Neamului Românesc”!

În vremuri de restriște, Bisericile Ortodoxe din Covasna și Harghita vitregite de enoriași vă așteaptă la Sfânta Liturghie. Nu renunțați să mergeți Duminica la ,,Maica spirituală a Neamului Românesc”!
Nu este voie după noile directive să fim mai mulți de 100 în fața bisericilor din localitățile noastre? Haideți atunci în satele sau orașele din Inima Țării unde Tricolorul strigă după români, la Baraolt, Vârghis, Aita Medie, Bixad, Malnaș, parohii cu mai puțin de 10 enoriași fiecare. În multe localități din Arcul Intracarpatic dacă la o biserică ortodoxă se adună în vremuri normale o sută de oameni, este mare eveniment iar preotul îi multumește adânc lui Dumnezeu pentru fiecare enoriaș ce intră în Sfântul lăcaș. Pe aici au trecut trei perioade crunte de maghiarizare, Dictatul de la Viena, Regiunea Autonomă Maghiară din perioada comunistă și anii 90 prin ofensiva UDMR cu tot ce înseamnă ea, incluzând aici și segregarea învățământului pe criterii etnice coroborată cu introducerea limbii maghiare în administrație. Cele trei valuri au alungat sau maghiarizat mii de români, astfel încât pustiul etnic românesc s-a instalat pe arii extinse. Așadar în timpuri de restriște veniți în locurile obișnuite cu durerea, aici nu vă va opri nimeni să vă rugați, să fiți prezenți la Sfânta Liturghie, este loc destul pentru români!

Nu vă lăsați copleșiți de vremuri!
Doamne ajută!

Mihai Tîrnoveanu


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns