Europarlamentarul PNȚCD Chris Terheș a dat în judecată Parlamentul, pe Klaus Iohannis, Ludovic Orban și pe Marcel Vela, pentru „încălcarea dreptului la libertate individuală cu ocazia stării de urgență”!

Europarlamentarul PNTCD Cristian Terhes a dat în judecată Parlamentul, pe Klaus Iohannis, Ludovic Orban și pe Marcel Vela, pentru „încălcarea dreptului la libertate individuală cu ocazia stării de urgență”, transmite Active News. Într-o postare de pe Facebook, europarlamentarul susține că interdicția părăsirii locuinței sau a gospodăriei este o limitare similară arestului la domiciliu.

Europarlamentarul PNȚCD Chris Terheș a dat în judecată Parlamentul, pe Klaus Iohannis, Ludovic Orban și pe Marcel Vela, pentru „încălcarea dreptului la libertate individuală cu ocazia stării de urgență”.

„Pentru comparație, interdicția impusă unei persoane de a părăsi zonă internațională a unui aeroport (o zonă foarte extinsă, ce poate include restaurante, magazine, hoteluri) a fost considerată în jurisprudență europeană o privare de libertate. Condamnații care execută pedeapsă în regim deschis pot circulă liber în interiorul penitenciarului, într-un spațiu cu mult mai mare decât o locuința, dar sunt în stare de privare de libertate. Condamnații care execută pedeapsă în regim deschis pot desfășura activitate de muncă în afară penitenciarului și fără pază, părăsind zilnic penitenciarul la o anumită oră și fiind obligați să se întoarcă la o anumită oră, dar situația lor juridică este tot de privare de libertate, întrucât faptul de a nu se întoarce constituie evadare”, scrie Cristian Terhes, pe Facebook.

Integral pe Active News.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?