Joi, 4 iunie începând cu ora 14, sărbătorim Trianonul la Sfântu Gheorghe, printr-un eveniment cultural ce cuprinde poezie și cântec românesc, în fața Statuii lui Mihai Viteazu!

Pentru Jertfa de sânge prin care s-a înfăptuit Marea Unire, pentru a cinsti eroismul Armatei Române din Campania Militară din 4 august 1919 de înfrângere a bolșevismului din Ungaria, pentru tot acest sânge românesc care a fost în cerneala iscălirii Tratatului de la Trianon, mergem la Sfântu Gheorghe. De ce aici, și nu la Brașov, Iași, sau Craiova? Pentru că nici la Brașov, nici la Iași, nici la Craiova, nici la Galați, forțele iredentiste maghiare nu cer autonomie teritorială. La Sfântu Gheorghe, da, se întâmplă acest lucru. An de an se adună, inclusiv acum, pe 4 iunie, pentru a deplânge Tratatul de la Trianon. An de an, zi de zi, contestă Tratatul de la Trianon. ,,Nem, nem, soha!” nu se aude în stradă la București sau la Botoșani, ci în Covasna și Harghita, mai ales.

Este posibil ca imaginea să conţină: cer şi în aer liber


De aceea sărbătorim PACEA acestui Tratat la Sfântu Gheorghe, pentru că acolo este contestată Jertfa Eroilor noștri prin care România a devenit Întreagă, prin care a fost consfințit faptul că Transilvania este Pământ Românesc. Steagul Tricolor, Poezia și Cântecul Românesc, aici trebuie să se audă cu precădere, pentru ca toată lumea să înțeleagă, ce nu a înțeles într-o sută de ani: Transilvania este Pământ Românesc, Harghita și Covasna aparțin Statului Național Român, Limba Română este singura limbă oficială pe tot cuprinsul acestui Stat. De aceea venim și ”fluturăm” Tricolorul aici, de 1 Decembrie, de 24 Ianuarie, de Trianon, pentru că în toate aceste zile, alții arborează steaguri negre, sau pe cele ale Ungariei. Aici este nevoie mai întâi de afirmarea Identității Naționale Românești, pentru că aici, această Identitate, este contestată și se vrea a fi ștearsă. Pentru un așa zis ”ținut secuiesc” UDMR elaborează legi de autonomie, nu pentru Tulcea sau Iași.
Noi, cei care venim din alte colțuri ale Țării în Covasna sau Harghita, nu venim și ”plecăm”, ci rămânem aici, pentru că oasele bunicilor și străbunicilor noștri din Moldova și Țara Românească sunt rămase și aici, pe câmpurile de luptă datorită cărora Covasna și Harghita sunt două județe din România.
Trăiască Pacea de la Trianon!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?