Mihaela CD, despre cartea “Focul din Noi”

Mihaela CD

Dragi prieteni,

Iată că a sosit și momentul mult așteptat! Momentul întâlnirii cu cartea: “FOCUL DIN NOI”!
Cu mâinile tremurânde, cu ochii umeziți de emoție și cu glasul gâtuit am întâmpinat sosirea lor! Emoțiile au fost la cote maxime, intense, chiar dacă ”Focul din Noi” este cel de-al doilea volum al meu de ”poezii din sufletul meu pentru sufletele voastre” [motto-ul de pe copertă] după primul meu volum”Binecuvântare și chin” care a fost publicat în iunie 2019 și s-ar presupune că nu ar mai trebui să existe emoții, ei bine ele există și la al doilea volum și cred că vor exista mereu!
Fiecare carte este ca un copil al nostru iar cei care scriu, înteleg și cunosc acest sentiment. O carte este copilul tău pe care l-ai zămislit cu dragoste, l-ai visat, l-ai gândit, ai muncit pentru el, ai sacrificat nopți, ai simțit, ai trăit fiecare secundă a creației adăugând toată priceperea ta în mânuirea cuvintelor.

Cărtile lucioase cu parfum proaspăt de cerneală, poartă în ele o ”încărcătură” artistică și sufletească deosebită și inedită: Un volum cu versuri de suflet în culori! Cartea ”Focul din Noi” este rodul unei extraordinare colaborări cu bunul meu prieten artistul Mircea Rustiuc care semnează picturile din această carte. Ideea proiectului s-a născut în vara anului trecut și la realizarea acestei cărți s-a muncit asiduu timp de 7 luni. Între coperțile acestei cărți veți descoperi o lume minunată a artelor care se întrepătrund în focul creației.
Sunt sigură că vă doriți să aflați mai multe despre acest volum care ascunde ”focuri” în interiorul său. Vă invit, dragi cititori, să vă încălziţi sufletele cu acest foc creator extraordinar prezent în volumul „Focul din Noi“

Focul din noi

Văpăi de simţiri legate în soartă
Dragoste, dor, regrete şi împliniri
Deschisă-i azi a sufletului poartă
Să-i dăm cinste fiecărei amintiri
Cărbuni de jăratic aprins-au în noi
Credinţe, rugi, dorinte şi speranţe
Le-am degustat sau am păşit greoi
Ale lor flăcări vrut-au să ne-nalţe
Candela arde până-n ultimul ceas
Nu-i încă târziu şi nici prea devreme
Ne-nfruptăm în vâlvătăi fără popas
Trăiri flambante vin să ne recheme
Şi înfulecăm flămânzi de dorinţă
Poamele coapte a fericirii-n doi
Ne-ndestulăm cu multă iscusinţă
Că e viu şi arzător focul din noi

Îmi face o mare plăcere și o mare bucurie să răspund întrebărilor și mesajelor voastre sosite pe diverse canale iar răspunsurile vor cuprinde lucruri interesante și dezvăluiri din culisele acestei cărți.

1.Cum s-a născut ”Focul din Noi”? Care este povestea ei?
Mă bucur că mi-ați pus această întrebare și imi face o deosebită plăcere să îmi amintesc despre povestea acestei cărți. Povestea ei a început printr-o colaborare artistică poezie-pictură cu bunul meu prieten, artistul Mircea Rustiuc. Eu am fost impresionată de frumusețea și profunzimea picturilor sale iar Mircea a fost plăcut surprins de poeziile mele. Primele noastre colaborări poezie-pictură au fost la poeziile : ”Te chem din nou iubire”, ”Amprenta iubirii” , ”Veghează Doamne ” , ”Romanța de la miezul nopții ” care au fost foarte apreciate de cititori. Picturile artistului Mircea Rustiuc fiind sursa mea de inspirație au oferit cititorului o imagistică completă a versului îmbogățit de culoarea și finețea picturilor. Apoi au urmat ”Întâlnire cu fericirea” , ”Vis de iubire” , ”Iubire renăscută” și multe alte colaborări. Așa s-a născut în vara anului 2019 ideea acestui volum.

2.Cum s-ar putea descrie cartea ”Focul din Noi”?
Între coperțile sale, acest volum ascunde arderi ale procesului de creație vizual-liric, văpăi de sentimente, trăiri înflăcărate exprimate printr-o dublă viziune artistică autor-pictor. Cele 240 de pagini, sunt împărțite în 17 capitole care încântă ochiul și sufletul cititorului cu poezii și minunate picturi.

3.”Focul din Noi” este un volum de poezii de dragoste?
Nu, “Focul din Noi” nu se referă la un foc al dragostei cum s-ar putea crede, ci la focul interior al creației care stă la baza procesului artistic. Volumul însumează poezii cu tematică diversă printre care iubirea, dorul, tristețea, speranța, prietenia, durerea și dragostea.Volumul “Focul din Noi” nu este un volum de poezii de dragoste în ansamblul său dar conține și poezii de dragoste.

4.De ce a fost ales titlul ”Focul din Noi”?
Fiecare autor are propriul stil în alegerea titlurilor cărților sale. Pentru mine titlul aflat pe coperta unei cărți reprezintă într-un fel oglinda conținutului. Dar un titlu este și un simbol, o invitație adresată cititorului de a descoperi mesajul artistic care se află dincolo de copertă. “Focul din Noi” reprezintă prin simbolistica sa un amalgam de trăiri, sentimente, arderi, văpăi, licăriri și vibrații ale flăcărilor creatoare.
Vă invit dragi prieteni să descoperiți cartea ”Focul din Noi”, să vă încălzească sufletele prin poezie și pictură! Aștept cu mare drag impresiile voastre!

Vă îmbrățișez cu drag,
Mihaela CD


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?