Voi, politrucilor, sunteți Epoca Fanariotă care-și cumpără ”domnia” de la un virus. Asadar întrebarea corectă nu e dacă acesta există, ci pentru ce există.
Când vrei să instaurezi o dictatură găsești un pretext; pentru ca acesta să devină credibil îl îmbraci în propagandă, iar pentru a reuși totul, le atribui (inventezi) oponenților o bază falsă, pentru ca propaganda să o dărâme ușor si ”schema” să capete un aspect logic în ochii maselor. Supunerea va veni de la sine apoi.
Depre ce e vorba? Oficialii împreună cu mai toate canalele media în frunte cu televiziunile aruncă necontenit pe piață următoarea informație: ”conspiraționiștii” spun că virusul nu există; ei sunt negaționști. Aceasta este baza falsă a propagandei, deoarece majoritatea covârșitoare a oamenilor care-si asumă libertatea nu a afirmat nicio clipă ca virusul nu există, ci că restricțiile aberante care dărâmă libertatea socială, religioasă si economică nu se justifică în raport cu efectele reale ale Covid 19. Faptul că mulți dintre noi se declară împotriva îngrădirii drepturilor noastre, NU înseamnă automat că noi contestăm existența virusului. Dar suntem mult mai usor de combătut dacă ni se pun etichetele de conspiraționiști si negaționiști pentru a ne plasa în ”colțul negru” al ciudaților, nebunilor, iresponsabililor. Tehnica e veche si ține de anii 50 când cei care luptau împotriva comunismului erau etichetați ca dușmani ai poporului. Eticheta de ”negaționiști” nu este întâmplător aleasă, ducând bineînțeles cu gândul si la altceva, oferind propagandei o bază mult mai largă de atac în subconstientul oamenilor, mărindu-se totodată si ”legitimitatea” instituțională de atac.

Concluzia ar fi următoarea, se subminează prin aceste ”stampile” credibilitatea celor care refuză restricțiile, se acoperă cu perdeaua de fum a ,,colțului negru” argumentele logice, raționale, stiințifice a celor care eliberează conștiințe. Se face astfel transferul conceptului fals ”ei nu cred că virusul există”, la contestarea legitimă a măsurilor aberante de purtare a unei măști care nu te apără nici măcar de praf, a scanării temperaturii pe care eventual poți să o ai din nenumărate alte motive, decât cel de Covid, a interzicerii adunărilor publice, în condițiile în care marile magazine multinaționale sunt pline, a închiderii a teraselor după o anumită oră, de parcă virusul ar avea program orar sau a așa-zisei deschideri a școlilor cu umilirea elevilor și a profesorilor cu măști pe figură și reguli ce țin de un teatru absurd.

Concluzia concluziei este din nou, că NU vă credem, că toată propaganda voastră este la fel de șubredă precum legitimitatea voastră, căci 50% dintre români NU v-au ales niciodată și fiecare dintre voi are în parte un procent mic de tot raportat la întregul segment al românilor de peste 18 ani, în orice fel de alegeri. Asta ar trebui să vă dea de gândit, mai ales că, cu toate resursele voastre nelimitate, nu ați fost totuși în stare, să aveți acea legitimitate reală. Oare de ce? E simplu: pentru că voi nu candidați pentru poporul român, voi candidați doar pentru a minți și ruina acest popor. Voi sunteți Epoca Fanariotă. De aceea NU vă credem!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?