ÎNCĂ o mască pe ÎNVĂȚĂMÂNTUL ROMÂNESC, cea a UDMR!

Când toată lumea e frământată de începerea anului școlar cu măști, cuști și stări de miliție în pauze, UDMR ce credeți că face? Promovează în Camera Deputaților proiecte de lege referitoare la Educația Națională prin care practic se permite eludarea cunoașterea limbii române de către elevii înscriși în unitățile și secțiile de învățământ cu predare în limba maghiară.

Cu alte cuvinte se vrea ca o întreagă generație de tineri care a optat pentru acest învățământ să nu fie nevoită să învețe limba oficială a statului român. Astfel, se dorește ca universitățile din România, indiferent dacă au sau NU secții cu predare în limba maghiară, să permită susținerea examenelor de admitere în limba maghiară. Cu alte cuvinte, Universitatea București de exemplu, ar fi obligată să susțină examene de admitere în limba maghiară pentru oricine vrea acest lucru. Examenele de capacitate și de Bacalaureat ar trebui conform acestor proiecte de lege să aibă subiecte mai lejere pentru Limba Română, DIFERENȚIATE față de cele naționale. UDMR ar urma să stabilească prin Consiliul Minorităților Naționale înființarea secțiilor, organizarea formelor de învățământ în limba maghiară, instaurând astfel controlul politic pe criteriu etnic asupra Educației Naționale. Toate aceste lucruri adâncesc segregarea învățâmântului pe criterii etnice, segregare începută în 1990 de către Guvernul Petre Roman, prin ministrul de resort Mihai Șora, care a început în Transilvania, cu precădere în Harghita, Covasna, Mureș, desființarea unităților de educație în limba română. Toate aceste lucruri fac parte din planul amplu de obținere a autonomiei teritoriale, acționându-se în acest sens pe plan economic, social, cultural, religios și nu în cele din urmă educațional. Retrasarea ,,graniței de o mie de ani” a fostului Imperiu Austro-Ungar continuă și nu vizează doar Transilvania, ci și părți din Moldova, respectiv, județele Bacău și Neamț, vârf de lance fiind aici atât interesul pentru Valea Uzului cât și ofensiva pe zona românilor denumiți ceangăi. Cam asta e veșnica ”poveste” a UDMR care nu se împacă cu ideea că România este Stat Național, Independent, Suveran și Indivizibil. ,,Nem, Nem Soha” tradus pe românește, sună așa: Nu, Nu, Niciodată, Transilvania NU va fi a Ungariei! Mai convingător de atât nici nu se poate!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns