lun. sept. 21st, 2020
Asociația Talentelor și Ministerul Educației și Cercetării derulează programul „O CARTE PENTRU TINE”.

Programul este dedicat elevilor din învățământul preuniversitar. Obiectul prezentului Protocol constă în inițierea colaborării în vederea implementării Programului „O CARTE PENTRU TINE”, numit în continuare Programul.

Prezentul Protocol 8592/28.02.2020, încheiat între Ministerul Educației și Cercetării și ASOCIAȚIA TALENTELOR, are drept scop cooperarea între parteneri, în vederea dezvoltării programului „O CARTE PENTRU TINE”, în relație directă cu programul național de lectură „Un altfel de 20-20”, prin care se încurajează lectura în rândul elevilor.

În cadrul Programului se vor realiza următoarele activități:
a) Se vor distribui cărți (titlu gratuit) elevilor în cadrul unor evenimente create în școli; se vor ţine dezbateri, se vor organiza întâlniri cu scriitori, actori, etc.
b) Elevii vor fi încurajați să creeze scurte momente filmate prin care să prezinte într-o formă creativă momente, idei, personaje din cărțile citite (pictură, teatru, muzică);
c) Înregistrările trimise de elevii participanţi la concurs vor fi postate pe site-ul asociației, în pagină de youtube, cu playlist special creat în cadrul programului, cu link către site-ul MEC, la o categorie special realizată, ulterior obținerii consimțământului expres al părintelui/tutore/reprezentant legal al elevului, cu respectarea prevederilor art.13. din Regulamentul UE RGPD. (GDPR) nr.679/2016, privind durata postării și drepturile aferente;

Vor fi premiate înregistrările audio-video care vor fi cele mai votate de către public.
Pentru a susține activitatea didactică, într-un mediu concurențial, Asociația Talentelor organizează acest concurs în cadrul programului educațional cu același nume, în scopul promovării educației şi îndrumării copiilor să citească şi în scopul stimulării conștientizării de către connurenţi a importanței cititului extrașcolar.

Premiile din cadrul acestui concurs constau în diplome, cupe, cărți și obiecte.
Înscrierea filmulețelor în concurs se va face prin upload la wetransfer.com cu trimitere (și menționarea expeditorului la secțiunea mesaj), pentru adresa de e-mail: ocartepentrutine@asociatiatalentelor.ro

Regulamentul de participare
Pentru înscriere se folosesc documentele de pe site-ul www.asociatiatalentelor.ro/concurs-o-carte-pentru-tine

Având în vedere cele menționate, în spiritul bunei colaborări cu dumneavoastră, avem rugămintea de a transmite această informație cadrelor didactice din mediul preuniversitar, precum şi unităților de învățământ din județul dumneavoastră. Înscrierea în concurs este posibilă pentru orice elev, indiferent de școala sau de nivelul clasei. Prin acest concurs ne dorim promovarea educației prin creație și deschiderea unor noi căi de informare prin care profesorii să poată accesa resurse utile în activitatea lor didactică, drept pentru care apreciem în mod deosebit ajutorul dumneavoastră privind încurajarea cât mai multor elevi în vederea înscrierii la acest concurs.


Notă: Pentru elevii  cu posibilități reduse,  care vor să participle la concurs, echipa Asociației Talentelor oferă suport și se deplasează în scopul realizării materialelor video necesare. Cererile se pot termite de către profesori sau alți îndrumători la adresa  ocartepentrutine@asociatiatalentelor.ro  .

Magazin Critic, partener al Programului „O carte pentru tine”.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

By Claudiu Dumitrache

Mihai-Claudiu Dumitrache a fost născut pe 7 mai 1999 la București. Este cântăreț și scriitor, recunosc în special pentru stabilirea recordului național de „cel mai tânăr autor de autobiografie”, omologat de Cartea Recordurilor din România și considerat de președintele Academiei Române „un simbol pentru viitorul creației intelectuale care nu trebuie să moară niciodată”. A fost membru solist și actor în Trupa Artistică „Anton Pann” din București, fondată de Ioan Maftei-Buhăiești, și a câștigat mai multe premii muzicale și literare de-a lungul activității sale. A urmat cursurile Liceului Tehnologic „Goga Ionescu” din Titu și cursurile de canto clasic ale Școlii Populare de Arte „Octav Enigărescu” din Târgoviște. A absolvit cursuri private de canto, jurnalism și dezvoltare personală. Îi place să călătorească, ajungând până la 20 de ani să viziteze 21 de state de pe trei continente. Este membru al Uniunii Naționale a Artiștilor din România și al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România . În 2018 a publicat volumul de debut „Boemia unui mort”, fiind urmat de a doua sa publicație tipărită - biografia „20”. Pentru contribuțiile sale artistice și culturale aduse comunității, a primit titlul de Cetățean de Onoare al comunei Costeștii din Vale, Dâmbovița.

Lasă un răspuns